vrijdag 5 mei 2017

recensie DVD Sing



Sing
Regie: Garth Jennings, Christophe Lourdelet
Cast: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Scarlett Johansson, John C. Reilly, Jennifer Saunders  
Waardering: Film ***/ extra's *** Kijkplezier****
Distributeur: Universal Pictures Benelux
Studio: Uni Studio
Release: 3 mei 2017
Genre: Animatie, Comedy, Drama
Speelduur: 108 minuten

In korte tijd is Illumination Entertainment uitgegroeid tot een grote speler in Hollywood, vooral dankzij de enorme populariteit van de Minions. Maar vergeet die geweldige gele mannetjes want nieuwe helden komen uit de toverdoos van Illumination.

Sing speelt zich af in een wereld volledig bewoont door dieren. Zoals de titel al doet vermoeden doen er flink wat dieren hun best hun zangtalenten te tonen. De aanleiding hiervoor komt door  de koala Buster Moon. Hij is de trotse eigenaar van een prachtig theater, maar kampt met achterstallige betaling van het personeel en het theater heeft een flinke opknapbeurt nodig. Buster besluit iets nieuws om geld te verdienen en organiseert een talentenjacht en dankzij een typefout is de belangstelling groot.
De overige hoofdrollen zijn de vijf finalisten. Een criminele muis met een schitterende stem, een verlegen tiener-olifant, een oververmoeide moeder van 25 biggetjes, een jonge gorilla wiens wens is te breken met de criminele familietraditie en een punk-rock stekelvarken genoeg heeft van haar arrogante vriend.

De film is voorspelbaar en je moet niet iets origineels verwachten, maar de film heeft geweldige muziek, veel bekende nummers (meer dan 85) en de humor is geschikt voor iedereen. Het gedeelte waarin de audities plaatsvinden is het hoogtepunt van de film vol hilarische momenten. De muziek werkt in op het gevoel en de karakters hebben ook een crisis te verduren.
Wederom een leuke feelgood-film, net zoals The secret life of Pets, maar tevens met een cliché (lees uitgekauwd)  plot. Niet dat dit uitmaakt bij jonge kinderen. Originaliteit is bijna een vies woord (zoals broccoli) en alleen geïnteresseerd in de voorspelbaarheid en het samen lachen met papa/mama of vriendjes.

De extra's op de blu-ray zijn vergelijkbaar met de voorgaande Illumination-titels.
3 Minifilms (uiteraard alle drie leuk)
Making of Sing
“Faith” Muziekclip
“Set It All Free” Tekstvideo
Zing & Dans – “Faith” & “Don’t Worry About A Thing”
Het Sing-netwerk
Het Beste van Gunter
De Muziek van Sing
De Kunst van het Geluid
Zing Mee met Ash

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers