vrijdag 7 april 2017

recensie Sisters 11 - Ze is gewoon zo!



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789462104822.jpgSisters 11 - Ze is gewoon zo!
Cazenove, William (scenario), William (tekeningen, inkleuring)
BOOM! Wingene (Vertaling)
Waardering: ****
Uitgeverij Ballon
48 pagina’s (softcover)
€ 6,95
Genre: Humor, meisjes
ISBN: 9789462104822

Zusjes bemoeien continu met elkaar. Ze maken ruzie, de jongste begrijpt de oudste niet (volgens de oudste), ze letten op elkaar in voor en tegenspoed, ze helpen elkaar… kortom, ze maken elkaars leven een hemel en een hel. Ik betwijfel soms of er überhaupt een tussenweg bestaat.
Dit geldt natuurlijk ook voor Wendy en haar kleine zus Marine. Niets is zo leuk voor een kind om een strip in de hand te nemen met herkenbare situaties. In inmiddels het elfde album begint het verhaal met de komst van de kleine Marine. Bomen nemen een belangrijke plaats in het leven van Wendy, want haar ouders hebben bij haar geboorte een prunus geplant. Reden voor Marine, wanneer ze dit hoort, om de boom zichzelf toe te claimen. Immers, een boom is ook een speelkameraad, je kunt erin schommelen, van tak tot tak springen. Helaas, Wendy verbiedt haar zusje de boom aan te raken.

De kracht van Sisters ligt in de herkenbaarheid, al zijn de grappen overtrokken. Net zoals in Elsje, zien we nimmer de gezichten van de ouders, maar wat treft mijn verbazing op bijna de laatste bladzijde? De twee dames maken het zo bont, dat paps en mams eindelijk binnenvallen met hun gezicht in vol ornaat.
Ik ben overigens benieuwd naar de spin-off Les Super Sisters. Op de eerder genoemde pagina zien we de twee jonge dames in superheldenkleding. Een korte verwijzing naar de nieuwe serie waarin de twee dames een volledig avontuur van 56 pagina's beleven. Ik denk dat vele jonge meiden ook hier veel plezier aan kunnen beleven.

Wout Jut


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers