vrijdag 21 april 2017

recensie NSA 2/2: Daedalus



NSA 2/2: Daedalus
Thierry Gloris (scenario), Sergio Bleda (tekeningen) en Jesús Yugo (inkleuring)
Studio Peter de Graaf (vertaling en lettering)
Waardering: ***
Uitgeverij Casterman
48 pagina’s (softcover)
€ 7,95
Genre: spionage, actie
ISBN: 9789030372004

In het eerste deel leerden we Apollo kennen. Hij heeft het syndroom van Asperger en dat klinkt wellicht erger dan het is. Al heeft Apollo weinig begrepen van menselijk gedrag, zijn intelligentie is ongeëvenaard en hij is in staat grote hoeveelheden informatie te analyseren. De NSA is dan ook zo slim geweest hem aan te sluiten aan een computer waardoor hij fungeert als een orakel.
In het voorgaande deel moest hij op de vlucht voor moordenaars en zijn zus, een politieagente, houdt hem veilig. Samen met een journalist doorkruisen ze nu verlaten wegen, onderweg naar de privékliniek waar Apollo is geboren. Hier ontdekken ze dat Apollo een broer heeft, maar hun tegenstanders zitten op hun hielen. Want er is een verrader in de NSA die zijn eigen hachje veilig probeert te stellen.

Scenarist Gloris verteld een, enigszins voorspelbaar, toch spannend verhaal vol mysteries en intriges. Bijna verwacht je Mulder en Scully de hoek om komen (maar die zaten bij de FBI).  Het tekenwerk van Sergio Bleda is niet slecht, maar naar mijn smaak te rommelig en zou voor mij al een reden zijn om niet te kopen.

Wout Jut 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers