vrijdag 18 november 2016

Recensie Lise op Monstereiland



Lise op MonstereilandLise op Monstereiland
Kristof Berte, Barcas (scenario), Kristof Berte (tekeningen), Tom Metdepenningen (inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Strip2000
48 pagina’s (softcover)
€ 7,95
ISBN: 97894628024

De moeder van Lise vertelt haar een verhaal over monsters en wordt vervolgens door haar moeder naar bed gebracht met de geruststellende woorden; Monsters bestaan niet, schat.
Maar Lise wilt juist monsters ontmoeten, want daar is ze helemaal niet bang voor.
Héél toevallig krijgt ze juist die avond bezoek van een drietal monsters op een missie. Het bang maken van dit kind. Jammer voor hun is Lise in het geheel niet bang voor hun en de monsters besluiten zware middelen in te zetten. Ze nemen haar mee naar Monstereiland, het engste eiland van de Monsterwereld. En hoe weten ze dat? Nou, dat hebben ze van horen zeggen.    

Kristof Berte en zijn co-scenarist Barcas hebben zich wellicht een beetje laten inspireren door de Pixar animatiefilm Monster Inc waarin ook daar een meisje niet bang is voor monsters, al zijn de monsters in dit verhaal niet bang voor Lise. Ze vrezen eerder de gevolgen van een niet geslaagde missie.
De sfeer zit er goed in en het verhaal, een echte feel-good story, leest lekker weg. Lise is ontwapenend en de monsters zijn eigenlijk echte lieverds. Ook een leuk element in het verhaal is de poes van Lise, die per ongeluk ook terecht komt in de monsterwereld en zijn (of haar) eigen avonturen beleefd.
Lise op Monstereiland is niet al te kinderachtig, maar mikt niet op de puberende jeugd (die het wellicht toch stiekem de strip zeer grappig zullen vinden.

Een geslaagde debuutalbum van een heerlijke nieuwe reeks waar veel lezers plezier aan beleven.

http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/DeCommentator/KristofBerte/Mijn-Stripjaar-12-4.jpgWout Jut


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers