vrijdag 21 oktober 2016

recensie Futura 2 - Garane



FuturaFutura 2 - Garane
Jean-Charles Kraehn (scenario, tekeningen) & Patricia Jambers (inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Gorilla
48 pagina’s (hardcover)
€ 14,95
ISBN: 9789462802568

De jacht op de drie jongeren is geopend, maar de militairen krijgen nieuwe orders van de top. De charmante mooie agente Xilae vergezeld de groep, dit tot groot ongenoegen van Luitenant Zlatan. Algauw leren we als lezer dat het doel van de missie is veranderd. De drie jongeren mogen niet worden gearresteerd (of vermoord wat ook vaak gebeurd), maar worden gevolgd.
Xilae vermomd zich, zodra de gelegenheid zich voordoet, als een plaatselijke bewoner. Het doel, kennis vergaren wat zich daadwerkelijk afspeelt in dit onbekend deel van de planeet.
Ook de drie jongeren vermoeden dat hier vroeger mensen zijn gestrand en de huidige menselijke bevolking heeft zich goed aangepast aan de gevaarlijke omgeving, vol met bloeddorstige monsters en een barbaarse volk.
De vergelijking met grootmeester Léo is snel gemaakt en ongetwijfeld heeft Jean-Charles Kraehn zich hierdoor laten inspireren (Ze hebben duidelijk beiden een fascinatie voor vrouwelijk schoon), maar de auteur heeft met Futura een fascinerende wereld gecreëerd. Ik ben benieuwd naar het volgende deel en hopelijk niet de laatste. Dat er nog velen mogen volgen.

Wout Jut

 http://www.bedetheque.com/media/Planches/PlancheA_279978.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers