vrijdag 28 oktober 2016

recensie De vleugels van de Aap 1 - Wakanda



De vleugels van de aapDe vleugels van de Aap 1 - Wakanda
Etienne Willem (scenario, tekeningen  & inkleuring)
Waardering: *****
Uitgeverij Gorilla
48 pagina’s (hardcover)
€ 14,95
ISBN: 9789462802636

Vergeet de menselijke wereld, de dieren zijn de baas. It’s Planet of the Apes!!!! Nou ja, bijna dan. De setting New York is bekend maar haar inwoners zijn wat gevarieerder. Hoofdrolspeler is chimpansee Harry Faulkner en een voormalig piloot van het squadron Lafayette. Te trots om een baan aan te nemen als monteur (het is 1933 en de werkeloosheid is een groot probleem) mokt hij met een bak koffie in de salon. Een goede vriendin, de journaliste Betty, is teleurgesteld in zijn treurnis en raad hem sterk aan de baan alsnog aan te nemen.
Tijdens een feestje op een luchtschip stelt Betty kritische vragen aan de burgemeester en wordt vervolgens als dank opgesloten. Wellicht haar redding, want het moment erop wordt het schip gegijzeld door schietgrage terroristen.
Harry bedenkt zich geen moment als hij hoort van het incident en gebruikt een experimentele vliegtuig om Betty te helpen. Algauw bevindt hij zich in een avontuur waarin de zaken anders verlopen dan gepland.

Etienne Willem vertelt een ouderwets, spannend verhaal wat er werkelijk schitterend uitziet en inmiddels is deze man geen onbekende meer in ons Nederlands kikkerlandje. Het creëren van werelden bewoond door allerlei pratende diersoorten is zowat zijn handelskenmerk. Titels als Het zwaard van Ardenois en Oude bokken en groene blaadjes hebben we al bij Strip2000 voorbij zien komen, stuk voor stuk pareltjes.
Zijn nieuwe creatie De vleugels van de aap is van dezelfde topkwaliteit en hopelijk hoeven we niet lang te wachten op het tweede deel.

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers