vrijdag 28 oktober 2016

recensie Ayak + Por 3 - De Ietsoloog



Ayak en PorAyak + Por 3 - De Ietsoloog
Marc Legendre (scenario), Wilbert van der Steen (tekeningen)
Waardering: *****
Uitgeverij Strip2000
48 pagina’s (softcover)
€ 8,95
ISBN: 9789462802452

Tijdens een boottocht ontmoet het inmiddels bekende drietal, het inuïtmeisje Ayak, de zonderlinge professor/ cryptozoöloog en hun fabelhond Por, de Schot Scottie, diens hond Cranky en de wereldvreemde ietsoloog Sammy (blijkbaar familie van tante Sidonia, gelet haar uiterlijk). De Schot is tevens kasteelheer en nodigt het gezelschap uit om te logeren in zijn kasteel. Hij woont namelijk aan een loch en hier huist een monster. Aangezien de professor fabeldieren bestudeert en de ietsoloog gespecialiseerd is om “iets” te ontdekken, ruikt de Schot een kans om toeristen te lokken als er inderdaad een monster huist in het donkere water.

Als er één ding wel bijzonder is aan de serie Ayak + Por, dan is het wel de bijzondere tekenstijl en bijbehorende inkleuring van Wilbert van der Steen. Je blijft er naar kijken, want er is meer dan genoeg te zien. Je ziet altijd wel… iets.
Liefhebbers van de serie zullen helaas wel wat teleurstelling voelen, aangezien dit derde deel tevens de laatste is. Oh nee. Wees niet getreurd, het tweetal broedden alweer op een nieuw project. Gelukkig maar, want Marc Legendre schrijft meesterlijke en heerlijke teksten wat zo goed past bij de bijzondere tekenstijl van Wilbert van der Steen.

Wout Jut
 http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen-2016/Ayak-Por-3-PL.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers