vrijdag 2 september 2016

Recensie Onzichtbare Echo's 2



Onzichtbare echosOnzichtbare Echo’s 2
Tony Sandoval (scenario) Grazie La Padula (tekeningen inkleuring)
Waardering: *****
Uitgeverij Strip2000
64 pagina’s (softcover)
€ 14,95
ISBN: 9789462802209

De macht van een vrouw mag niet onderschat worden. Baltus woonde meer dan twintig jaar in afzondering, zodat hij niet langer geplaagd zou worden door zijn gaven. Maar de mooie journalist Angie wist hem over te halen en nu staat hij in het hartje van de stad New York, vol met mensen en hun “demonen”. Angie is blij hem weer te zien en blijkbaar ook erg geïnteresseerd, maar twintig jaar van afzondering laat zijn sporen na en hij gaat niet in op haar avances. Niet veel later in Central Park maakt hij kennis met een vriendin van Angie genaamd Rachel. Dit keer is Baltus minder een koude kikker en het duurt niet lang voordat de vonk overslaat, maar hier lang van genieten is er niet bij. Zijn oude demonen zijn terug en hebben het voorzien op het zoontje van Rachel. Dit keer besluit hij de strijd aan te gaan en waarom niet? Hij heeft niets te verliezen.

Grazia La Padula heeft een aangename en vrij unieke tekenstijl. Het lijkt rommelig maar is juist verzorgd. Het lijkt simplistisch, maar zit juist vol details. Hij tekent realistisch, maar de grootte van de hoofden juist niet. Alsof het babyhoofden zijn. Te groot voor de nek om te kunnen dragen.
Het eerste deel was indrukwekkend, maar veel kwam je niet te weten. Met in het achterhoofd dat we genoegen moesten nemen met een tweede en tegelijk laatste deel was ik bang dat het een album zou worden vol antwoorden, opgestapeld op een grote hoop. Maar nee, dat valt reuze mee. Het verhaal is rustig en heeft een prachtig en bevredigend eind (een waarschuwing, hou de zakdoekjes alvast bij de hand). Toch blijft er iets knagen, want Tony Sandoval zorgt voor nieuwe vragen waarop we geen antwoordt krijgen. Blijkbaar is Baltus ook in staat om door de tijd te reizen (of iets dergelijks) maar hoe hij dit flikt blijft een vraagteken in mijn hoofd. Ach, dat boeit ook niet.

Wout Jut
 Afbeeldingsresultaat voor onzichtbare echo's 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers