vrijdag 30 september 2016

recensie Nocturno deel 2



NocturnoNocturno deel 2
Tony Sandoval (scenario, tekeningen  & inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Gorilla
128 pagina’s (hardcover)
€ 19,95
ISBN: 9789462802247

Karen rouwt om de dood van haar geliefde Seck, vermoord door de bendeleden van Fuego Negro. Alleen Ren wordt schuldig bevonden en de anderen worden vrijgelaten wegens te weinig bewijs, immers, het lichaam van Seck is nergens te bekennen. Voor Karen zit er niets anders op dan door te gaan met haar leven.
En Seck? Hij spoelt aan bij de rand van een immens groot bos en dwaalt daar vijf jaar lang rond. Zijn verblijf is… vreemd. Een mysterieus meisje, een windgeest, is klaar met vertellen en nog altijd heeft Seck niet door dat hij de hoofdrolspeler is in haar verhaal.
Tijdens één van zijn duiken ontdekt hij een tunnel en ontdekt een sinistere plek waar een klein meisje wordt gevangengehouden. Het duurt niet lang eer hij de kans krijgt de confrontatie aan te gaan met de perverse, onbekende man. De man weet hem helaas te overmeesteren en terwijl Seck gevangen wordt gehouden, luistert hij naar nieuwe verhalen die de windgeest hem vertelt.
Gelukkig weet Seck te ontsnappen met het meisje, maar eenmaal terug in de bewoonde wereld begint zijn geheugen ook terug te komen. Het is dan ook een grote schok wanneer hij ziet dat Karen een nieuwe geliefde heeft gevonden waarmee ze gelukkig is.
Wat hij niet weet is dat Karen nog altijd wordt achtervolgt door haar innerlijke demonen. Ze heeft hier echter genoeg van en is klaar om Seck te laten gaan uit haar hart.  Het lot heeft andere gedachten en al gauw ontmoeten de twee elkaar.

Voor sommigen is het tekenwerk van Tony Sandoval wellicht iets te vreemd wanneer je al zoekend in de schappen zijn album tegenkomt. Zijn creaties zijn bizar met vreemde demonen, zeeslangen en ander gespuis. Ook zijn verhalen kan je niet bepaald alledaags noemen en met Nocturno moet je vooral het tweede album nog een keer lezen om te begrijpen wat er nu precies gebeurd. Maar… zijn werk fascineert en zeker de moeite van het aanschaffen waard. 

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers