vrijdag 26 augustus 2016

recensie Louca 3 - Als het maar...



LoucaLouca 3 – Als het maar…
Bruno Dequier (scenario en tekeningen)
Waardering: *****
Uitgeverij Strip2000
64 pagina’s (softcover)
€ 7,95
ISBN: 9789462802261

Je zou bijna een voetballiefhebber worden na het lezen van Louca, want Bruno Dequier is behalve een magistrale tekenaar ook een rasechte verteller. In het voorgaande deel zagen we dat Nathan plots zijn eigen weg ging, dit tot grote ontsteltenis van Louca.
Het waarom leren we nu want Nathan ontmoet zijn vader. Nou ja, ontmoeten. Nathan ontdekt een leeg huis en blijkbaar haalt zijn vader nog wat laatste dingen op. Starend naar het huis, onbewust van de aanwezigheid van zijn dode zoon, denkt de man waarschijnlijk aan het verleden wat nooit meer terug komt. Een schitterende scene.
Terwijl Nathan “memory lane” doorloopt staat Louca tegenover het team van Hugo. Zonder de aanwezigheid van zijn “geestige” vriend is Louca een waardeloze voetballer. Gelukkig keert Nathan terug nog voor de tweede helft begint.

Maar we ontdekken dat ook Hugo een verleden heeft dat is verbonden met de dood van Nathan. De lezer ontdekt waarom Hugo zo ontzettend nors is. Zoveel ontdekkingen en onthullingen!! Maar... dat ga ik lekker niet verklappen.  Bruno Dequier is behalve een geweldige tekenaar een prachtverteller die aandacht besteed aan al zijn personages. Er is geen één karakter waarvan ik het idee krijg dat ze slechts dienen als beeldvulling.

Wout Jut
 http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen-2016/Louca-3-PL.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers