dinsdag 16 augustus 2016

Recensie The Huntsman Winter's War

Huntsman 3D DVDDVD recensie The Huntsman: Winter’s War
Regie: Cedric Nicolas-Troyan
Cast: Charlize Theron, Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Emily Blunt
Waardering: ***
Studio: Uni Studio
Distributeur: Universal Pictures Benelux
Release: 24 augustus 2016
Genre: Actie avontuur, Drama, Fantasy

Winter has arrived! Oke, flauw grapje en duidelijk een referentie naar Game of Thrones, maar wanneer je verwend wordt met dergelijke kwaliteit qua verhalen en special effects, dan verwacht je wel het een en ander.
Ik wist met Snow White and the Huntsman niet van tevoren wat ik moest verwachten en gelukkig werd ik niet teleurgesteld. Op visueel gebied en betreft verhaal werd ik op mijn wenken bediend. De film heb ik inmiddels al een paar keer bekeken.
Hollywood kennende kon een vervolg niet uitblijven en dankzij internet wisten menig fans van de film dat Kirsten Stewart haar rol als Snow White niet zou hervatten (Damn! Waarom nou). De vrouwelijke fans worden echter op hun wenken bediend want Chris Hemsworth laat zijn Australische accent nogmaals horen in dit tweede deel.

The Huntsman: Winter’s War is zowel een prequel als een sequel. De film begint ver voor de perikelen van de eerste film met onze oude bekende rotkoningin Ravenna en nieuwkomer Freya, diens zus. Freya is een stuk vriendelijker en stapelverliefd op haar geliefde. Maar haar wereld stort in elkaar wanneer ze ontdekt dat haar geliefde hun baby heeft vermoord. Overmand door verdriet en woede verlaat ze het kasteel en creëert haar eigen ijselijke koninkrijk. Uiteraard heeft een koninkrijk ook een leger nodig en hiervoor ontvoert ze kinderen, die opgroeien als… The Huntsman, de best getrainde soldaten in het Rijk en daarbuiten. Haar soldaten hoeven maar 1 regel te onthouden. Heb nooit, maar dan ook nooit iemand lief!

Visueel gezien is dit tweede deel nog prachtiger dan diens voorganger en de kijker wordt getrakteerd op een prachtige magische wereld. Er is flink wat geld gestoken in de special effects en de kostuums zijn een lust voor het oog. De film heeft een flinke tempo en je verveeld je geen moment. De balans tussen actie en humor ziet goed in elkaar, maar…
Het verhaal is enorm voorspelbaar. Het is een echte rechttoe rechtaan film en je weet precies naar welke richting de film opgaat. De side-kicks in de vorm van de grappige dwergen is cliche, de liefdesdrama is cliche en het verslaan van de koningin (Ravenna, uiteindelijk niet Freya) is cliche. Eric (Chris Hemsworth) krijgt een relatie, Freya wordt boos en de twee worden uit elkaar gehaald. Het verhaal slaat vervolgens zeven jaar over waarna de gebeurtenissen plaatsvinden na Snow White. We zien de spiegel terug en net zoals de ring uit Lord of the rings heeft het gouden onheilsvoorwerp zijn eigen duistere plannen. De taak dus aan Eric om de spiegel te vernietigen, voordat het in handen valt van Freya. Veel diepgang is er niet en de film had net zo goed de titel Van A naar B mogen hebben. Zeg maar dat ik na afloop een lichte kater had.

Uiteraard wordt de deur opengehouden voor een volgend deel, immers, het kwaad valt moeilijk te verdelgen. Spoel ook even de credits even door, want de film (al duurt het kort) gaat na de credits nog even door.
Toch, met mijn verstand op half zeven (waarom zou ik hem op nul zetten) heb ik met veel plezier gekeken naar The Huntsman Winter’s War.
Bovendien zijn de extra’s altijd een leuk extraatje. De Gag Reel is grappig om te zien en blijkbaar waren de opnames vlakbij een vliegveld (ze vlogen met veel lawaai over) en de Boze Koningin kon zo te horen geen oppas vinden want haar zoontje zeurde om melk.
In de Making of wordt aandacht besteed aan de kostuums en ja, het is allemaal prachtig om te zien.
Van de Deleted Scenes vind ik het jammer dat vooral de scene van het bevroren schaakspel niet is gebruikt. Ik vond deze scene sterker dan die is gebruikt voor de film.
De DVD bevat zowel de Theatrical Versie als de Extended Versie.


Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers