vrijdag 3 juni 2016

recensie Silas Corey - Het Zarkoff-testament 2/2




Silas Corey - Het Zarkoff-testament 2/2
Fabien Nury (scenario), Pierre Alary (tekeningen), Bruno Garcia (inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Glénat
64 pagina’s (hardcover)
€ 17,95
ISBN: 9789462940093

Het is november 1918. De eerste Wereld Oorlog is ten einde en de Fransen vieren feest. Met Duitsland gaat het minder goed. Het geld is op en zit in een diepe crisis. Het volk is woedend en richt zich op de bolsjewieken en de Joden. Maar dit zijn zaken van minder belang voor Silas, maar het zorgt er wel voor dat hij het niet gemakkelijk krijgt in München. De stad is in chaos terwijl hij op zoek moet naar de erfgenaam van mevrouw Zarkoff (de feeks ligt op sterven). Deze vindt hij niet, maar wel zijn vrouw Nina Zichler. Zij heeft het recht op het Zarkoff-imperium, macht in de zuiverste vorm. Een web dat de oude spin decennialang heeft geweven en zich over heel Europa uitstrekt. Silas moet alle middelen die hij kent inzetten om Nina uit handen te houden van zijn tegenstander, maar Nina is zwaar gewond.

Spionageverhalen zitten steevast vol met schietpartijen, vechtpartijen en sinistere bedoelingen die de "held" moet bestrijden. De hoeveelheid verhalen in dit genre is enorm, dus als auteur moet je met een verdomd intrigerend hoofdpersoon komen. Silas Corey vind ik al vanaf zijn introductie een fascinerend persoon, want sympathiek is hij niet, geld is belangrijk en hij heeft "anger issues". Zijn hart zit wel op de goede plaats en onrecht is iets waar hij duidelijk niet tegen kan.
Dit laatste deel gaat in volle versnelling waarin de kogels om je heen vliegen, schitterend in beeld gebracht door tekenaar en inkleurder. Veel gebeurd in het donker  of in ijskoude sneeuw. Een stuk grimmiger dus. Een mooi stuk in dit laatste deel is wanneer Nina haar verleden verteld aan Silas, bloedend en stormpelend terwijl ze zich vasthoud aan een man die ze nauwelijks kent. De verbeten uitdrukking van Silas zegt veel en hiermee wat laat tekenaar Alary zien hoeveel nadruk hij legt op de emotie van de karakters.

Gelet op de laatste woorden van Silas, hoop ik dat de makers snel met een nieuw verhaal komen.

Wout Jut

 http://www.bedetheque.com/media/Planches/PlancheA_265053.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers