vrijdag 10 juni 2016

Recensie Oude bokken en groene blaadjes 2/2 - Murder Party



Oude bokken en Groene blaadjesOude bokken en groene blaadjes 2/2 - Murder Party
Laurent Verron (scenario en tekeningen)
Waardering: ****
Uitgeverij Gorilla Avonturenstrips
48 pagina’s (hardcover)
€ 14,95
ISBN: 9789462801936

Inspecteur Arbuckle is niet een man die weet van opgeven. Als een humeurige, luidruchtige labrador bijt hij zich vast in een zaak. Onder het mom van een vakantie bespiedt hij een kasteel wat net zo goed wordt bewaakt als Buckingham Palace. Algauw leert hij van een jachtopziener dat het hier gaat om een kliniek waar gevaarlijke malloten worden vastgehouden. Maar zijn rust om de zaak in zijn eentje te onderzoeken is gauw voorbij wanneer de mooie jongedame Miss Mac Millan opduikt. Haar gezelschap kan hij nog tolereren, maar de komst van de vervelende snorremans, inspecteur Webster, kan hij missen als kiespijn. Deze man ziet zelfs nog een lijk over het hoofd, tenzij hij erover struikelt.
Samen doen Arbuckle en Miss Milan een duistere en gruwelijke ontdekking. De patiënten worden weliswaar genezen, maar hersenspoelen deze mensen en programmeren hun tot meedogenloze moordenaars, bereid tot alles om hun opgedragen opdracht te vervullen.

Na-oorlogse sinistere nazi-experimenten doen het meestal goed in verhalen die zich kort na de oorlog afspelen. De rol van de slechterik is duidelijk en het personage heeft nauwelijks introductie nodig. Vaak wordt er gebruik gemaakt van dokters, vastbesloten zijn oude missies te volbrengen.
Eigenlijk is het jammer dat de slechteriken in films en strips vaak niet meer dan karikaturen zijn en slechts bestaan om de helden een doel te geven, i.p.v. hun aanvullen. Afgezien daarvan is dit laatste deel een goed doordacht album waarin het onderzoek je tot de laatste bladzijde
In spanning houdt. Alleen al het prachtig tekenwerk is een groot plezier.

Wout Jut
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers