vrijdag 17 juni 2016

Recensie Onafscheidelijk



http://www.ballonmedia.be/covers/BIC/9789462104228.jpgOnafscheidelijk
Zidrou (scenario), Benoît Springer (tekeningen
Waardering: ****
Uitgeverij Blloan
64 pagina’s (softcover)
€ 16,95
ISBN: 9789462104228

Martin en Virginie zijn twee volwassen mensen, ieder met hun eigen leven. Virginie is getrouwd en samen hebben ze twee kinderen. Op het eerste gezicht lijken hun leven heel normaal, maar de twee hebben als sinds hun pubertijd een seksuele relatie. Wat begon als een spel en gedreven door razende hormonen, is uitgegroeid tot een verboden verslaving.
Maar Virginie wilt niet meer. Ze heeft er genoeg van, dit tot groot verdriet van Martin. Hij kan dit moeilijk accepteren, want seks met zijn zus is het voornaamste waar hij aan denkt. Toch probeert hij een relatie op te bouwen met een collega, maar hij houdt zielsveel van zijn zus.

Een liefdesrelatie tussen broer en zus zien we al bij de Lannisters bij Game of Thrones en de kijkers vinden al die drama heerlijk. Maar incest wordt niet geaccepteerd in onze maatschappij, want het hoort gewoon niet. Het idee alleen al is vreemd. Het is dan ook gedurfd dat Zidrou over een dergelijk beladen Lust en liefde ligt bij de meeste mannen wellicht dichter bij elkaar dan bij vrouwen, twee aspecten die vrouwen meer gescheiden kunnen houden.
Ondanks dat je de acties van, vooral Martin, wilt veroordelen, de keuzes die de twee hebben gemaakt wordt niet door Zidrou veroordeelt. De nadruk ligt op de emotionele gevolgen van een beslissing gemaakt door twee volwassen mensen. Hierdoor creëert de scenarist een schitterend verhaal op een onderwerp waar een groot taboe op heerst. Je leeft met hen mee. Ze houden zich bewust blind voor de waarheid (niemand heeft iets in de gaten. Toch?) en zitten gevangen in een situatie waaruit moeilijk te ontsnappen valt.

Wout Jut
 http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen-2016/Onafscheidelijk-PL.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers