dinsdag 7 juni 2016

Recensie Louca 2 - De confrontatie



LoucaLouca 2 – De confrontatie
Bruno Dequier (scenario en tekeningen)
Waardering: *****
Uitgeverij Strip2000
64 pagina’s (softcover)
€ 7,95
ISBN: 9789462802018

Zodra je de eerste bladzijde openslaat zie je meteen aan de inkleuring dat dit in het verleden afspeelt. De trainer krijgt een telefoontje en helaas, wij als lezer verstaan niets van wat er aan de andere kant van de lijn wordt medegedeeld. Wat we hebben als lezer zijn slechts onze vermoedens. Vervolgens zien we onze twee hoofdpersonages. De een levend en de ander is zo dood als een pier, Louca druk bezig met Nathan negeren, want. Nathan kan het niet nalaten Louca een beetje te plagen met diens mega-fashion-trendy look die hij zichzelf heeft aangemeten. Immers, Louca is nu cool want hij is van lozer omgetoverd naar een stervoetballer.
En... er moet geoefend worden want er staat hun een zeer belangrijke voetbalwedstrijd te wachten.Wanneer Louca zijn tegenstander bestudeerd krijgt hij een bal midden in zijn gezicht.. en dat doet pijn!! Bovendien, de aanwezigheid van Julie (hij is smoor op haar als jullie dat nog niet wisten) zorgt voor enige paniek en voor hij het in de gaten heeft zit hij met een duel in zijn maag. Een probleem… want Nathan is er niet. Hij heeft héééééééle andere prioriteiten (meisjes die zich omkleden in de kleedkamer). De dag van de waarheid breekt aan in de vorm van de belangrijkste voetbalwedstrijd. Alleen… de wedstrijd vindt plaats buiten het schoolterrein die Nathan niet kan verlaten. Of toch wel?


 

Bruno Dequier laat wederom zien dat hij de balans tussen humor en drama uitstekend beheerst, wederom schitterend in beeld gebracht. Niet alleen is er aandacht voor de twee jongemannen, ook hun coach Cornelius komt ruimschoots aan het bod, want hij heeft een flink appeltje te schillen met trainer Alberto van de tegenpartij. Het moment waarop Nathan plots buiten het terrein staan is een prachtig moment waarbij meerdere emoties elkaar afwisselen. Het is bijna grappig dat Louca niet eens beseft dat zijn “geestige” vriend zijn eigen zorgen heeft.
De titel past dan ook uitstekend bij de laatste pagina wanneer beide jongens geconfronteerd worden met hun grootste uitdaging. Hoe pakt dat uit?

Wout Jut


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers