vrijdag 27 mei 2016

Recensie Kale Kop 2



Kale KopKale Kop 2 – De krokodillenbende
Zidrou (scenario), Ernst (tekeningen)
Waardering: *****
Uitgeverij Strip2000
48 pagina’s (softcover)
€ 7,95
ISBN: 9789462802001

Vrijdag is een bijzondere dag in het ziekenhuis van Zita, want dan verzamelen alle patiënten, en zoveel mogelijk personeel, voor de komst van Mama Kigali. In de negen jaar dat Zita in het ziekenhuis “verblijft” heeft ze bijna geen enkel bezoek gemist, want Mama Kigali is een beroepsverteller. Niemand vertelt verhalen zoals zij. Beter dan tv! Beter dan films! Door haar waan je je in het verhaal. Vol spanning luistert iedereen over het verhaal van de zieke Ze. Et jonge meisje kwijnde weg, als een plant zonder licht. Op een dag vertelde haar grootmoeder een legende over de staart van Mushangu. Volgens de legende zou een ziek persoon meteen genezen, als die erin slaagt het rode uiteinde van de staart van de verschrikkelijke krokodil aan te raken.
Een idioot plan begint vervolgens te broedden bij Zita en weet de andere zieke kinderen over te halen lid te worden van de “Krokodillenbende”. Aangezien geen enkele behandeling heeft gewerkt, en een reptilarium in de stad is, vinden ze allemaal dat ze eigenlijk niets te verliezen hebben.  Kinderen zijn nu eenmaal rare mensen. Niet raarder (onverbogen vorm van de vergrotende trap van raar) dan volwassen mensen. Nee… die zijn pas raar. Kinderen daarentegen hebben hun eigen logica waarmee ze zichzelf behoorlijk in de problemen kunnen brengen (van volwassenen wordt geacht dat niet te doen… of in ieder geval denken dat de verzekering het toch wel dekt).

Dit tweede deel is wederom ontzettend grappig en hartverwarmend, maar nu ook spannend. Zita en haar lotgenoten beseffen maar al te goed welk gevaar ze trotseren, want ze  hebben er schoon genoeg van geen normaal leven te kunnen leiden, altijd maar met de dood in hun schoenen. Een levensgevaarlijk krokodil trotseren lijkt dan maar een peulenschil.

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers