zaterdag 14 mei 2016

Recensie Café Cowala 1



Cafe Cowala - 1 - Cafe Cowala 1Café Cowala 1
Bruno de Roover (tekeningen & inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij strip2000
60 pagina’s (softcover)
€ 8,95
ISBN: 9789462801981

Rare jongens, daar bij strip2000. In 2014 brengen ze deel 2 uit, in 2015 deel 3 en dit jaar deel 1. De absurditeit hiervan past daarentegen geheel bij de absurde humor van auteur Roover.
In dit deel krijgt een arme dwerg (ik ben geen smurf!) het zwaar de verduren, een eenzame eend in trainingspak probeert tevergeefs een mooie vrouw te overtuigen van zijn liefde voor haar (met alle hilarische gevolgen ten dien) en het opvoeden van een kind is echt niet zo moeilijk.  
Dit deel is een heruitgave met 12 extra pagina's. Wat mij betreft hadden dat er nog meer mogen zijn, want ik heb mij doodgelachen. Met een klein beetje onderzoek op het internet valt te lezen dat Cafe Cowala eerder werd uitgegeven door P-magazine (ze gooiden de strip Cafe Cowala eruit!! Mafkezen.), een blad uit België en gericht op mannen dat een fixatie heeft op bloedmooie vrouwen en snelle auto's.
Platte humor is makkelijk en kan al gauw vervelen, maar Bruno de Roover krijgt het voor elkaar je met elke onzinnige grap aan het lachen te krijgen wat versterkt wordt door zijn geweldige cartooneske tekenstijl.

Wout Jut 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers