vrijdag 29 april 2016

Recensie Tamara 8 - De smeerlap!



TamaraTamara 8 – De smeerlap!
Benoît Zidrou (scenario), Christian Darasse, Serge Bosse (tekeningen)
Waardering: ****
Uitgeverij Strip2000
48 pagina’s (softcover)
€ 7,95
ISBN: 9789462801646

De smeerlap!! Diego zal toch niet echt vreemdgaan? Dit was toch duidelijk ware liefde in het vorige album? In dit deel duurt het tot de laatste vier bladzijden voor de ontknoping waar de fan bij het zien van de cover al mee wordt geplaagd.
Zowel vriend als vijand krabt zich achter de oren bij het onwaarschijnlijk stel. Want Tamara is immers veel te dik voor hem en Diego is veel te knap voor haar. Toch? Maar het stel is duidelijk stapelverliefd op elkaar en, zoals ieder verliefd puberend stel, slaan de hormonen genadeloos toe. Waar ze ook zijn. Ze voelen aan elkaar tijdens de les (teveel pottenkijkers), in het fotohokje (per ongeluk beschamende foto’s in verkeerde handen), zonsondergang op een heuvel (heerlijk romantisch), in de camper van Diego’s ouders (niet handig), kleedhokje in het zwembad (gehorig). Jaloezie kent geen grenzen en drie meiden uit de klas trekken de gehele la, plus de trukendoos, open om de relatie voor eens en altijd te verzieken.

Scenarist Zidrou heeft aardig wat humor en hij weet wat er speelt in het hoofd van de puberende jeugd. De serie Tamara is niet alleen grappig, je leeft ook met haar mee. Haar leven is vol met onzekerheden, immers, volwassen worden doe je niet in een dag. Hormonen slingeren van links naar rechts, van boven naar beneden (Volwassen zijn is zoveel makkelijker!... tot je zelf kinderen krijg).
Tamara. Een ijzersterke serie.

Wout Jut


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers