donderdag 7 april 2016

Recensie Jodocus de Barbaar 4 - De Blinde Ziener.



Jodocus de BarbaarJodocus de Barbaar 4 – De Blinde ziener
Marq va Broekhoven (scenario en tekeningen)
Waardering: ***
Uitgeverij Strip2000
48 pagina’s (softcover)
€ 8,95
ISBN: 9789078403463

Er zijn altijd zowel liefhebbers als tegenstanders bij tv-series, films of strips. Je vind het leuk, of je vind er geen zak aan. Vaak lijkt het alsof er geen gulden middenweg is. Wat in ieder geval zeker is, de makers behoren altijd tot het kamp van de liefhebber.
Ik hou wel verhalen die net even anders dan verwacht aflopen waarmee alle voorspelbare ingrediënten over de reling van het schip worden gemieterd. Marq van Broekhoeven voldoet met Jodocus aan deze voorwaarden. Zowel zijn tekenstijl als zijn karakters zijn apart.
Met zijn personage Peer de Plintkabouter maakte de lezer reeds kennis van zijn vreemde humor en nu beleeft Jodocus de Barbaar zijn avonturen in zijn vierde album.  

Samen met prinses Yazine (ze denkt nog altijd dat hij een prins is) is Jodocus op zoek naar de schat van prins Folio. Onderweg worden ze gevangengenomen door Amryn de Rosse en deze rare dame besluit het tweetal te helpen.
jodocus-4-ridderOndertussen zijn Timbo en Marati in gevangenschap bij twee Blauwe Wijven. Heel even lijkt het erop dat redding nabij is, maar helaas is deze ridder meer een gevaar voor zichzelf. 


Totale gekheid, onnozelheid en rare logica. Ik hou er wel van. De fantasie van Marq van Broekhuizen lijkt net zo grenzeloos als een kind van tien, zonder echt kinderachtig te worden  en stiekem zijn menig verhaalvertellers daar wellicht jaloers op. Zowel ik als mijn kinderen moeten smakelijk lachen om de avonturen van de achterlijke barbaar en ik kijk in ieder geval uit naar het volgend album.

Wout Jut

 jodocus 4 strand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers