vrijdag 1 april 2016

Recensie Dating for Geeks 4 - A New Hope



Dating for Geeks 4 - A New Hope
Kenny Rubenis
Waardering: ****
Uitgeverij Strip2000
48 pag. (softcover)
€ 8,95
ISBN: 9789462801585

Spoilers!! Spoilers!!! Dit is een waarschuwing. Sla het eerste gedeelte over als je niet wil weten wat er in A New Hope gebeurt!!

A New Hope komt met een serie grappen waarin de films en series van 2015 de revue passeren. De karakters zijn inmiddels oude bekenden geworden en langzaam zien we enige vooruitgang komen, bijvoorbeeld in de "werkrelatie" tussen Jasper en Yvon. Ze gaat beseffen dat ze hem eigenlijk wel leuk vind, maar durft dit nog niet toe te geven. De twee gaan zelfs uit, maar aangezien het gaat om een gemaskerd blind date, blijft Jasper onwetend. Zullen ze ooit een echt stel worden? Spannend!!!! De roodharige Claire blijft ook nog steeds vrijgezel (had ze het maar niet moeten uitmaken met Marco) en Kenny heeft een oogje op de caissière. Hij durft het helaas niet tegen haar te zeggen. Er is echter hoop!!! Kenny heeft een match op Tinder. Maar helaas, helaas. zelfs op Tinder durft hij niet iemand als eerste aan te spreken. Komt het ooit goed? OOIT? 


(Deze tekst is spoilervrij).
Het jaar 2016 is voor alle nerds and geeks een absoluut topjaar. We (ja, ja. Ik ben er ook één, dus WE) krijgen een flinke lijst aan superheldenfilms, buitenaards gespuis komen na 20 jaar weer terug en Sneeuwwitje…? Haar zien we dit keer, helaas, niet maar de boze koningin krijgt wederom een pak slaag van haar jager. De man in het rode duivelspak heeft wederom Hell's Kitchen onveilig gemaakt en nog heel, héél even wachten op de terugkeer van Jan Sneeuw (Jon Snow!!!). Helaas kunnen we niet iedere dag en 24 uur lang voor de buis hangen. Gelukkig, gelukkig… hebben we Kenny Rubenis. Deze man mag wat mij betreft op hetzelfde podium staan als Jan Dirk Barreveld (Eugene), Mark Retera (Dirk Jan) en het duo Gerben Valkema en Eric Hercules (Elsje). Zijn humor is top. Oké, oké, ik geef eerlijk toe, goed en wel beschouwd zie je meerdere variaties op dezelfde grappen, maar toch weet deze serie iedere keer een flinke glimlach op mijn gelaat tevoorschijn te toveren.

Laat deel 5 maar komen.

Wout Jut

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers