vrijdag 8 april 2016

recensie Dad 1 - Papa's schatten



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789031434077.jpgDad 1 - Papa's schatten
Nob (scenario, tekeningen)
Waardering: ****
Uitgeverij Dupuis
48 pagina’s (softcover)
€ 6,50
ISBN: 9789031434077

Even krijg ik een nachtmerrie. Drie kinderen in je eentje opvoeden, elke dag. Ik moet er niet aan denken. Daarom is het des te leuker om te lezen hoe Dad vier dochters helemaal alleen opvoedt. De oudste twee zijn reeds volwaardige pubers, nummer drie ongeveer drie jaar oud en de jongste is nog een baby, volledig onbewust van de zorgen van haar vader. Al vanaf bladzijde 1 geniet ik en vanaf dat moment komt de één herkenbare situatie na de ander voorbij. Als werkloze vader heeft hij er een dagtaak aan om de kinderen op te voeden want hij moet paraat staan voor alle kinderfases (helaas, na 15 jaar moet hij nog steeds luiers verschonen).

Dad mikt duidelijk op het herkenningsgevoel. Heel slim, want zijn wij mannen niet allemaal nog steeds een kind? Graag gaan we nog even van de glijbaan of vinden we het niet erg om paardje te spelen (en inderdaad, onze rug stribbelt ook tegen. Auw). Moeten ook wij niet die eeuwige en zinloze ruzies sussen (of domweg negeren. Ze lossen het zelf maar op)?
 1164260_dad-2
De strip bestaat uit 1-pagina grappen, maar er is ook een serieuze ondertoon. Dad is gescheiden van zijn eerste liefde Cathy, met wie hij zijn eerste dochter Pandora heeft, want zij vond haar carrière belangrijker dan het moederschap. Wie de moeders zijn van de andere drie meiden is nog niet naar voren gekomen. En er is ook een treurige kant. Op de laatste bladzijde moet Dad huilen, kijkend naar oude beelden van Pandora. Genoeg materiaal dus voor komende leuke albums.

Wout Jut 
 http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen-2016/Dad-1-PL.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers