vrijdag 18 maart 2016

Recensie Kroniek der Onsterfelijken 6 – De Genadeslag (Tweede deel)



Kroniek der OnsterfelijkenKroniek der Onsterfelijken 6 – De Genadeslag (Tweede deel)
Benjamin von Eckartsberg (tekst) en Chaiko Cai Feng (tekeningen)
Waardering: *****
Gorilla Avonturenstrips
48 pagina’s (hardcover)
€ 14,95
ISBN-nummer: 9789462801776

Het is zover, het laatste avontuur van Andrej en Abu Dun. De lokale bevolking werken ze flink tegen en de inquisitie doen vervelend (stelletje rotjongens zijn het. Tuig! Doden onschuldige meisjes). De weerwolvenvloek pakt voor de inwoners heel wat tragischer uit dan de vampierenvloek voor Andrej. Nee, dit laatste deel is niet bedoeld als een feelgood-album, en hierin ligt dan de kracht van deze karaktergedreven serie. De innerlijke pijn bij Andrej voel je en je leeft met hem mee tot het eind. En waar zal het leven hem brengen? Want nu is het afgelopen. Over en uit. Geen verdere avonturen meer van de twee vrienden Andrej en Abu. Zelfs Andrej neemt huilend afscheid op de laatste bladzijde. Geheimen die meegenomen zijn in het graf, zoveel onbeantwoorde vragen.
Wie weet krijgen we volgens jaar nog een mooie integrale uitgave van deze prachtige serie Kronieken der Onsterfelijken met een heleboel extra's zoals ongebruikte schetsen, achtergrondinformatie etc. Er is materiaal genoeg voor handen, want in Duitsland kan je het album Wolfgang Hohlbeins Die Chronik der Unsterblichen - Das Making of  kopen voor €35,- ( ISBN: 978-3-7704-2889-2). Hierin vind je modelsheets, motion studies, ontwerpen van de kostuums, architectonische ontwerpen,… noem maar op.  
Deze serie behoort in ieder geval tot de parels van Uitgeverij Strip2000 en verdiend een uitgave wat de lezer/verzamelaar net dat beetje extra geeft.

Wout Jut


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers