vrijdag 12 februari 2016

Recensie Louca 1 - De Aftrap



LoucaLouca 1 - De Aftrap
Bruno Dequier (Scenario, tekeningen), Nadine Thomas & Bruno Dequier (inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Strip2000
80 pag. (softcover)
€ 7,95
ISBN: 978-9-46280-165-3

Een album van 80 pagina's, voor de prijs van 7,95. Hmm, dat is best goedkoop. Ik ben geen voetballiefhebber en strips over voetbal laat ik over het algemeen links liggen. Ik zeg alvast, voordat ik aan de daadwerkelijke recensie begin, doe dat niet!!

Louca is een typische tienerjongen en herkenbaar voor veel jongeren. Hij is lui, onhandig en probeert zo goed mogelijk voor de dag te komen voor Julie, het enige meisje waar hij om geeft.
Zijn leven is een ramp en ongelofelijk ingewikkeld. Hij is een nul in Frans, Engels, wiskunde, aardrijkskunde, Spaans, Beeldende kunsten… Er is één lichtpuntje. Zijn kleine broertje is in de heilige overtuiging dat zijn broer cool is en werkelijk alles kan. Nou ja, lichtpuntje.
Op een avond, wanneer hij een idioot plan uitvoert, zijn hij een geest. Louca raakt in paniek en verstopt zich. Maar denk niet dat hij afkomt van deze spook, want Nathan (zo heet zijn nieuwe geestige vriend) is dolblij dat iemand hem überhaupt ziet. Niet geheel onbaatzuchtig (want het is toch wel heel fijn om met iemand te kunnen praten) besluit Nathan zijn meer levendige vriend te helpen. De knappe en zelfverzekerde Nathan was is zijn leven namelijk een begaafde voetballer, en Louca wilt niets liever dan indruk maken op Julie.

Louca is het debuutalbum van Bruno Dequier en zijn cartooneske tekenstijl past perfect bij
dit hartverwarmend en voor tieners herkenbaar verhaal. Veel onzekere tieners zouden dolgraag iemand aan hun zijde willen hebben die hen altijd bijstaan met raad, zonder dat de omgeving het doorheeft dat ze het niet op eigen kracht doen. Aangezien het turbulente leven van een tiener al zwaar genoeg is, heeft Dequier een flinke dosis humor in het verhaal gestopt.
Achterin wordt de lezer getrakteerd op twee extra pagina's waarin je meer te weten komt over de achtergrond van de hoofdpersonages, met bijbehorende schetsen.

Wout Jut

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers