vrijdag 26 februari 2016

Recensie De Grote Dode 6 - De Bres



De Grote Dode 6 – De bres
Régis Loisel & Jean Blaise Djian (scenario), Vincent Mallié (tekeningen), Lapierre (inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Glénat
56 pagina’s (hardcover)
€ 16,95
ISBN: 9789462940031

Na vijf delen leren eindelijk wie verantwoordelijk is voor alle ravage is Frankrijk. De kleine Blanche. Ze lijkt zo lief maar wees uitermate voorzichtig wat je zegt of doet. Erwan heeft Blanche onder zijn hoede maar ondervindt meer en meer de duistere kant van het meisje.
Zijn vriendin Soizic is in alle staten wanneer ze haar zoontje Loïc niet kan vinden, bang dat het ventje ergens vastzit onder het puin van haar half ingestorte woning. Geheel overstuur gaat ze naast Blanche zitten en wanneer Erwan terugkomt van zijn zoektocht naar de jongen, vindt hij Soizic dood op de grond. Blanche heeft haar gedood. De reden? Ze kon haar gejank niet meer verdragen en nu is ze rustig. Erwan twijfelt steeds meer of hij bij het meisje moet blijven, maar gelukkig hoeft hij niet bang te zijn dat hij wordt vermoordt want ze mag hem namelijk niet doden. De situatie in de andere dimensie is ook niet bepaald vredig en het loopt niet al te best af met één van de priesteressen.
Ondertussen krijgen de twee jongedames Pauline en Gaëlle gezelschap van een klein groepje. Ook zij zijn onderweg naar Bretagne, maar onderweg ondervinden ze dat de beschaving van de mensen langzaam aan het verdwijnen is.

De kleine Blanche is een meisje die je absoluut te vriend moet houden, want anders is het beter dat je maakt dat je wegkomt. Niet alleen dood ze iedereen die zij "vervelend" vindt, ze is blijkbaar ook verantwoordelijk voor alle ravage in Frankrijk. De apocalyptische ravage overal in het land is schitterend is beeld gebracht door JB Djian en de sfeer is beklemmend voor alle partijen.
De trouwe lezer van De Grote Dode krijgt met dit deel aardig wat antwoorden voorgeschoteld en ik heb het idee dat het volgende en laatste deel een knaller wordt. We zullen zien.  

Wout Jut


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers