zaterdag 30 januari 2016

Recensie Zwijgen als vermoord



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789085584148.jpgZwijgen als vermoord
Zidrou (scenario), Philippe Berthet (tekeningen), Dominique David (inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Dargaud
64 pagina’s (softcover)
€ 9,50
ISBN: 9789085584148

Op zijn sterfbed bekent de eigenaar Ike Hopper van een snoepwinkel een oude moord. 27 jaar geleden werd zijn broer Greg beschuldigd van het ombrengen van zijn vrouw. Na het lezen van dit bericht in de krant besluit Greg terug te keren naar het kleine stadje Dubbo City in Nieuw-Zuid-Wales. Iedereen is verbijsterd door dit nieuws, maar wanneer Greg aankomt in Dubbo hoort hij van diverse mensen dat ze altijd hadden gedacht dat hij onschuldig was. Ondertussen heeft Greg gezelschap van de “geest” van zijn overleden vrouw die hem maar al te graag op de hoogte hou met wie ze zoal tussen haar benen heeft verwelkomd. 

 http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen_2015/Zwijgen-Als-Vermoord-PR.jpg
Achtervolgd worden door de geest van je overleden vrouw. Er zijn dan óf schuldgevoelens, óf je hield echt enorm van haar (of beide natuurlijk). Gestaag zien we hoe het verleden onverbiddelijk Greg inhaalt en pas op het laatst kom je te weten waarom Ike zo’n verpletterende bekentenis maakte.
Zidrou heeft een spannend en sterk verhaal geschreven over een ingewikkelde broederrelatie en de zwakte van een man bij het zien van een mooie vrouw. Zelfs na de dood weet Ike wraak te nemen op zijn broer, maling wat dit betekent voor zijn eigen vrouw en dochter.
Zwijgen als vermoord is een mooi getekend verhaal en zeker een aanwinst voor je boekenkast.

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers