vrijdag 8 januari 2016

recensie Suus & Sas 8 - Wie van de drie



Cover AfbeeldingSuus & Sas 8 - Wie van de drie
Gerard Leever (scenario en  tekeningen), Wilma Leenders (inkleuring)
Uitgeverij Strip2000
waardering: ****
48 pagina’s (softcover)
€ 7,95
ISBN: 9789462801462


De jonge tieners die het weekblad Tina lezen zijn al jaren bekend met het wel en wee van de zusjes Suus en Sas. De zusjes beleven hun puberperikelen al sinds 2001 en vieren dus dit jaar hun vijftienjarig jubileum.
Suus en Sas zijn twee zussen met een goede band, delen elkaars verdriet en hebben de grootste lol samen. In dit album krijg zien we de stoere voetbalmeid hoe ze alsmaar faalt in het veroveren van het hart van haar friethunk, al weet een simpele knipoog van haar hunk haar dag weer helemaal goed te maken.   
Wispelturigheid van een puberende meid kent natuurlijk geen grenzen wanneer Sas als een blok valt een Spaanse hunk. Olala! Haar geluk kan niet op als ze ontdekt dat het hier gaat om een drieling en van alle drie de jongens de volle aandacht krijgt.

Gerard Leever weet hoe hij gags moet maken en zijn karikaturale tekenstijl past uitstekend bij de grappige verhalen. Ik hoef maar te kijken naar mijn grinnikende dochter om te weten dat de tekenaar de jonge tiener goed begrijpt. Duidelijk een feest voor haar om te lezen met haar dikke duim omhoog (en stiekem vindt papa Suus & Sas ook erg grappig).

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers