zaterdag 30 januari 2016

recensie Corto Maltese 13 - Onder de middernachtzon



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789030371168.jpgCorto Maltese 13 – Onder de middernachtzon
Juan Diaz Canales (scenario), Ruben Pellejero (tekeningen & inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Casterman
88 pagina’s (softcover)
€ 20,-
ISBN: 9789030371168

Het is het jaar 1915. Corto Maltese doorkruist de landen van Alaska. I de havenstad Nome zoekt hij Waka Yamada, maar algauw raakt hij slaags met een lid van de Japanse Syndicaat. Corto kan weinig doen hier aan de vrouwenhandel en vertrekt met een schip wat vaart over de ijsvlakten. Corto is van plan van boord te gaan in Port Brabant, maar het schip loopt vast. Tijdens een wandeling redden ze het leven van een niet al te vriendelijke man, duidelijk geen liefhebber van de plaatselijke bevolking. Algauw bevindt Corto zichzelf in een avontuur waarin de plaatselijke bewoners genoeg hebben van hun tirannieke leider en fenianrebellen bereid zijn te vechten, zelfs in de uithoek van de wereld.

Fans van Corso Maltese hadden waarschijnlijk nooit verwacht dat er een nieuw album zou verschijnen, immers, geestelijk vader Hugo Pratt tekent zijn pennesteken al geruime tijd samen met andere overleden grootheden zoals Willy Vandersteen en Herge.
Scenarist Juan Díaz Canales heeft het stokje overgenomen en het tekenwerk wordt verzorgt door Rubén Pellejero.
Nu ben ik onbekend met het werk van Hugo Pratt en heb de vorige albums nooit gelezen, dus vergelijken kan ik niet. Als een frisse jonge lezer begon ik met het lezen van dit album en algauw had het verhaal mij te pakken.  Het sfeervolle tekenwerk past perfect bij dit personage. Al voelt het wat enigszins ouderwets aan, het verhaal is steengoed en voor je er erg in hebt is het verhaal al voorbij.  

Wout Jut

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers