donderdag 21 januari 2016

recensie Black Crow 6 - Eldorado



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789491684951.jpgBlack Crow 6 - Eldorado
Jean Yves Delitte & Douchka Delitte (scenario, tekeningen & inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Glénat
48 pagina’s (hardcover)
€ 15,95
ISBN: 9789491684951

Samen met zijn bemanning doorkruist piraat Black Crow het Amazonegebied, op zoek naar het goud van de jezuïeten. Dit goud ligt volgens legendes in de stad Eldorado. Hun tocht wordt onderbroken wanneer ze in de verte een rookpluim zien. Een dorp is geplunderd, in de brand gestoken en al haar inwoners zijn vermoord door de Spaanse Conquist, vrome fanatiekelingen. Black Crow noemt hen dwazen van god.
Wijs besluiten de mannen deze mafketels te mijden, maar een aantal dagen later ontmoeten de twee groepen elkaar terwijl Black Crow op dat moment een verkenningstocht maakt. De piraat weet zijn manschappen te bevrijden, helaas wel met het verlies van een paar mannen die zijn vermoord. Ze vervolgen hun zoektochten vinden de stad Eldorado, maar algauw blijkt dat ze niet de enige levende zielen zijn.

Een ouderwets piratenverhaal hoeft niet perse plaats te vinden op zee. Goud is nu eenmaal onweerstaanbaar voor een piraat en goud moet je halen op land. Eldorado is een spannend avonturenverhaal wat plaats vind in een broeierige jungle, waar gevaar op de loer ligt vanachter elke steen, boom of groot uitgevallen blad. De echte parels zijn de prachtige en nauwkeurig getekende schepen. Vooral de laatste twee pagina’s zijn schitterend en zouden prachtig zijn om ingelijst aan de muur te hangen.

Wout Jut

 http://www.bedetheque.com/media/Planches/PlancheA_253234.jpg



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers