dinsdag 19 januari 2016

Kriss van Valnor 6 - Het eiland van de verloren kinderen




http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789055819058.jpgKriss van Valnor 6 – Het eiland van de verloren kinderen
Xavier Dorison/ Mathieu Mariolle (scenario), Roman Surzhenko (tekeningen)
Waardering: *****
Uitgeverij Le Lombard
56 pagina’s (softcover)
€ 7,95
ISBN: 9789055819058

Kriss komt bij bewustzijn op een strand en vind te midden van de dode mannen van Magnus wapens en warme kleding. Veel tijd heeft ze niet. Ze heeft nog zes dagen om herenigd te worden met Jolan, want daarna verliest ze volgens oude wetten haar recht op de troon. Nauwelijks op de been staat ze plots tegenover een roedel wolven en zonder aarzelen gaat ze de strijd aan. Ze wint maar verliest ze het bewustzijn. Het lot is haar niet geheel ongezind en Kriss wordt gevonden en verzorgt door de herborist Osian en zijn leerlinge Erwin. Tijd om bij te komen krijgt ze niet wanneer de mannen van Magnus arriveren. Ze vluchten met een kleine boot, om vervolgens weer te stranden op een strand, ditmaal op een eiland. Kriss en haar twee metgezellen ontdekken al gauw een verlaten dorp, maar ze zijn niet alleen. Een grote groep kinderen wonen op het eiland. Wantrouwend als Kriss is houdt ze de kinderen in de gaten en ontfermt zich over Osian en het meisje Erwin. Immers, ze heeft hen nodig om een vlot te maken om het eiland te verlaten.  De kinderen van het eiland hebben daarentegen hun eigen plannen en willen Erwin deel maken van hun groep. Een grimmig psychologisch spel begint.
 http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen_2015/Werelden-Thorgal-Kriss-6-PR.jpg

Hoe meer delen ik lees over de vurige Kriss van valnor, hoe meer ik ervan overtuigt wordt dat ze haar eigen doorlopende serie verdient. Wederom lezen we een deel waarvan de kwaliteit uitstekend is, zowel qua verhaal als het schitterend tekenwerk. Het verhaal wordt nu verzorgt door het tweetal Dorison en Mariolle dit het stokje overnemen van Yves Sente en het tekenwerk van Surzhenko sluit naadloos aan bij het tekenwerk van Giulio De Vita die de vorige vijf delen verzorgde.
Kriss van Valnor is helaas een mini-serie en haar verhaallijn keert uiteindelijk terug naar de hoofdserie Thorgal. Maar wie weet. Het zou zomaar kunnen dat de uitgeverij anders beslist en wordt Kriss van Valnor een volwaardige doorlopende reeks.   


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers