vrijdag 13 november 2015

Recensie Pinanti United 1 - De bal is rond



Pinanti UnitedPinanti United 1 - De bal is rond
Charel Cambré (tekst & tekeningen)
Waardering: ***
Uitgeverij Strip2000
48 pag. (softcover)
€ 7,95
ISBN: 9789462801448

De Nederlandse leeuw blijft in zijn hempie staan en doet niet mee met het EK van 2016. Een nachtmerrie voor velen!!! Ach, zoals Johan Cruijff zou zeggen, ieder nadeel heeft zijn voordeel.

In Pinanti United maak je kennis met een jonge spelers wiens uiterlijk blijkbaar lijken op bekende voetballers (ik zou het niet weten aangezien ik in het geheel niet een voetbalkenner ben). Ze worden begeleidt door hun gekke coach Raymond die zijn eigen manier heeft van motiveren.
De auteur laat duidelijk zijn ongenoegen merken naar de wanstaltige praktijken in de voetbalwereld zoals een blinde scheidsrechter of de FBI die een bezoekje brengt bij de FIFA, maar ook het luchtige komt aan bod zoals even een pilsje pakken in het café of het gezaag op maandagavond op Canvas (lees; de interessante en heldere analyses).  

Charel Cambré is geen onbekende jongen in de stripwereld (Hij tekent o.a. Amoras) en beschikt over aardig wat humor. Pinanti United bezorgt bij mij geen schaterlach, maar er zijn zeker genoeg glimlach-momenten. Ach, de voetbalfan ziet vast meer.

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers