zondag 22 november 2015

Recensie Mooie Navels 7 - Haast volmaakt gelukkig



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789031433780.jpgMooie Navels 7 - Haast volmaakt gelukkig
Maryse Dubuc (scenario), Marc Delaf (tekeningen)
Waardering: ****
Uitgeverij Dupuis
50 pag. (softcover)
€ 6,50
ISBN: 9789031433780

In dit zevende deel lijkt het leven van Vicky beter te gaan dan ooit. Ze heeft haar onuitstaanbare zus Rebecca verstoten van de favoriete plek bij hun ouders en gaat met James, een knappe knul met een briljante carrière. Maar haar gedachten zijn niet bij haar vriendje. Haar gedachten zijn oncontroleerbaar en denkt alsmaar aan Megane, de dochter van de buren waarmee Vicky's ouders bevriend zijn. En zowel de ouders van Megane als van Vicky hebben een duidelijke mening of lesbiennes. Stel je voor dat je ze ook nog eten moest geven, onderdak en hun vakanties betalen.
Het leven van Jenny gaat ook niet over rozen. Ze is het lachertje op school want haar I.Q. is niet bepaald hoog. Haar vriend, mooi en gespierd, beschouwd haar als een trofee maar ondertussen onderhoudt ze ook een stiekeme relatie met de dikkerd van de klas. Ondanks dat ze hem lief, attent en schattig vindt blijft haar imago voor haar belangrijker.
Het leven van Karin loopt ook niet soepeltjes. Haar band krijgt een belangrijke deal aangeboden, maar hun bassist Albin zit nog steeds in een zware depressie.
De drie verhaallijnen komen samen tijdens het verjaardagsfeest bij Vicky's ouders waar de beerput vol geheimen wordt opengegooid. Het leven van de drie meiden veranderd voorgoed.

 Een
Humor en drama, een betere combinatie voor een stripreeks bestaat wellicht niet. De drie meiden in Mooie Navels hebben een aardige evolutie doorgemaakt sinds hun eerste album en Karin is al lang niet meer een hopeloos verlegen meisje. Haar vriendinnen Vicky en Jenny waren in het eerste album de mooiste meiden van de school en absolute leeghoofden. Althans, deze impressie werd gegeven.
De humor is wederom top en één van de leukste (en tegelijk tragisch) pagina's is wanneer Jenny gedwongen wordt ten overstaan van de hele school om toe te geven of ze wel of niet houdt van haar dikke vriendje Hugo. We krijgen een kijkje in haar hoofd waar haar emoties letterlijk op de vuist gaan om een keuze te maken. Een geniale verwijzing naar de recente Pixar-film Inside Out.
De "schijnbare" perfecte levens (en hun vriendschap) van Vicky en Jenny valt als een kaartenhuis in elkaar en ik ben heel benieuwd hoe ze hier bovenop komen. 
Wanneer je het album uit hebt, kijk dan nogmaals naar de feestelijke cover waar (bijna) iedereen lacht en feest viert. Een slimme en veelzeggende cover.




Wout Jut


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers