zondag 15 november 2015

Recensie Kroniek der Onsterfelijken 5 - De Genadeslag



Kroniek der OnsterfelijkenKronieken der Onsterfelijken 5 – De Genadeslag
Benjamin von Eckartsberg (tekst) en Chaiko Cai Feng (tekeningen)
Waardering: *****
Gorilla Avonturenstrips
48 pagina’s (hardcover)
€ 14,95
ISBN-nummer: 9789462801363

Andrej Delãny zit nu beter in zijn rol als vampier en samen met zijn vriend Abu Dun reizen ze al tien jaar door Europa, op zoek naar Maria. Op een avond komen ze aan bij een dorp waar heksen worden verbrand. Beide zien geen reden om zich ermee te bemoeien totdat hij voelt dat een jonge vrouw, hangend aan het kruis, hetzelfde is als hij. Een reden om zich ermee te bemoeien. Tot zijn verbazing merkt hij dat ze hoge koorts heeft en de volgende dag is ze morsdood. Gelukkig voor Andrej heeft ze heeft hem verteld over de genezeres en zij… is oud. Andrej besluit op zoek te gaan naar deze mysterieuze vrouw maar zijn reis wordt tijdelijk onderbroken. In het dorpje Trentklamm worden hij en Abu Dun ingehuurd door een dorpsbewoner om diens dochter te bevrijden. Zij is ontvoerd door mannen van een klooster aan de andere kant van de berg. Wederom komen de twee in een situatie terecht waarvan ze liet alle feiten kennen waardoor Andrej de situatie verkeerd inschat. Plots staan de twee tegenover een vreemd en bloeddorstig schepsel. Andrej heeft geen idee waar hij tegenover staat, maar wat hij voelt in het wezen is alleen maar een kolkende, bodemloze haat.

Tien jaar zwerven de twee vrienden al door Europa en opvallend genoeg ziet Abu Dun er niet veel anders eruit als in het vorige album. Dit vijfde deel introduceert nieuwe karakters die duidelijk hun eigen duistere geheimen hebben waar zowel Andrej en Abu Dun als de lezer alleen naar kunnen gissen.
Wederom komt Von Eckartsberg met een ijzersterk verhaal en zien we een nieuw, bloeddorstige wezen wat een kruising lijkt tussen een weerwolf en een vampier (Maar dat is puur giswerk van uw recensist). Tevens krijgen we een nieuwe blik om de vampieren want ze kunnen ziek worden waardoor hun wonden minder snel helen (en we weten allang dat ze niet ondood zijn, alleen een soort subsoort van de mens), Chaiko Cai Feng mag wat mij betreft blijven met zijn schitterend tekenwerk, al vond ik Thomas von Kummant ook geweldig.

Wout Jut

 http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen_2015/Kroniek-Onsterfelijken-5-PR.jpg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers