vrijdag 13 november 2015

Recensie Gung Ho 2 - Kortsluiting



Gung HoGung Ho 2 - Kortsluiting
Benjamin von Eckartsberg (scenario), Thomy van Kummant (tekeningen)
Waardering: *****
Uitgeverij Gorilla
88 pag. (hardcover)
€ 14,95
ISBN: 9789462801424

Zomaar midden in een serie vallen kan lastig zijn. Je mist voorkennis en hopelijk begrijp je het verhaal genoeg om de verhaallijn te volgen. Nou maak ik me daar geen zorgen over met Eckartsberg. Deze schrijver is mede verantwoordelijk voor de hitserie Kroniek der Onsterfelijken, dus met Gung Ho ben ik vol vertrouwen aan het lezen geslagen. Wordt ik teleurgesteld? Nop.

Meteen is duidelijk wat er aan de hand is. De mens leeft in een post-apocalyptische wereld en moet zien te overleven in een vijandige omgeving. We zien een groepje, de zogenaamde kill-team, zich voorbereiden voor een uitval waarna ze buiten de poort hun mitrailleur leegspuiten op grote, moordlustige apen, ook wel rippers genoemd. Deze beesten lijken slimmer te zijn dan verwacht, want een roofoverval op een bevoorradingstrein lijkt goed voorbereid.
Zack, een van de hoofdrolspelers, wordt verleid door Pauline. Zack is een nieuwkomer en ze vind hem stukken leuker dan de jongens uit de kleine gemeenschap. Uiteraard zegt Zack geen nee, maar wanneer twee Japanse nieuwkomers arriveren, de sensei Hasegawa en zijn dochter Yuki, ontdekt hij een veel interessantere dame. Want zij heeft pit!
Puberale hormonen slaan op hol bij de jongeren en al gauw volgt er een motorduel, zonder stil te staan bij de gevolgen. Boeien, toch? Helaas verliest één van de jongeren zijn leven, dus de straf is niet mals. 
 http://www.actuabd.com/IMG/jpg/gung_ho_t22.jpg

Verliefdheid, puberale stompzinnigheid, vriendschap. Het passeert allemaal de revue. Over het eerste deel Zwarte Schapen kan ik niets zeggen, maar ik geloof meteen dat dit een absolute topper is, want Gung Ho - Kortsluiting is niet alleen spannend en goed geschreven, het digitale tekenwerk van Thomas von Kummant is magistraal!  

Wout Jut


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers