vrijdag 30 oktober 2015

Recensie Mooie Zomers 1 - Zuidwaarts



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789085584087.jpgMooie Zomers 1 - Zuidwaarts!
Zidrou (scenario), Jordi Lafebre (tekeningen/inkleuring) & Mado Peña (Inkleuring)
Waardering:  *****
Uitgeverij Dargaud
56 pagina’s (softcover)
€ 9,50
ISBN: 9789085584087

Sommige albums verdienen een hardcover en soms krijg je dat vermoeden al bij de cover. Als een verhaal je meteen pakt bij de 1e of 2e bladzijde, dan weet je, dit wordt bijzonder.
Mooie Zomers speelt zich af in de jaren '70 en begint heel kort bij een bejaard stel. Ze zijn gelukkig en picknicken op hun dierbaar plekje. Daarna begint het daadwerkelijke verhaal.
We maken kennis met een jong gezin. Papa, mama met hun vier kinderen. Papa is een striptekenaar en voordat het gezin vertrekt naar het zonnige zuiden wacht het kleine grut, en moeders, geduldig onderaan de trap. Zodra de pagina's zijn opgehaald vertrekt het gezin vol blijdschap, zingend en lallend alsof alle zorgen in de wereld niet bestaan. De grootste grappen en grollen worden uitgehaald waarin de kinderen zijn besmet met dezelfde maffe humor als paps en mams.
Wanneer de kinderen  's nachts diep in slaap zijn achterin de auto blijkt dat er spanningen zijn tussen de twee ouders. Blijkbaar is niet alles koek en ei (Mado: Niet nu, Pierre. Laten we hun vakantie niet verpesten). Tijdens een telefoongesprek met wordt het Pierre even teveel en ook bij zijn familie is de nodige familiedrama aanwezig. 

Creatieveling Zidrou schrijft met Mooie Zomers een voor velen herkenbare en boeiende strip, want wie is er niet ontevreden met zijn werk of krijgt te maken met een sterfgeval in de familie? Tekenaar Lafebre brengt het verhaal prachtig in beeld en aangezien dit album een nummer 1 heeft, kunnen we ongetwijfeld meer verwachten van dit duo.
Ik vraag me alleen af, hoe zit het met Tchouki, het ingebeelde vriendje? Ik vermoed dat hier veel meer achter zit.

Wout Jut

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers