donderdag 8 oktober 2015

Recensie Jurassic World



https://tinselblog.files.wordpress.com/2015/08/jw-3d-bd1.jpgJurassic World
Regie: Colin Trevorrow
Cast: Vincent D’Onofrio, BD Wong, Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Irrfan Khan, Ty Simpkins, Colin Trevorrow
Waardering:  Film - ****/ Extra's - ***
Studio: Univeral Pictures
Distributeur: Universal Pictures Benelux
Release: 7 oktober 2015
Genre: Actie avontuur, Sciencefiction
124 minuten

De eerste twee Jurassic Park films heb ik thuis gezien. Zodra ze te huur waren gingen we naar de videotheek (bestaan die nog?) en genoten we van levensechte dinosauriërs. 1993. Het jaar waarin ik naar de MBO ging en een beetje volwassen begon te worden. Het lijkt inmiddels lang geleden.
Steven Spielberg heeft een indrukwekkende lijst films gemaakt en Jurassic Park behoort zeker tot één van mijn favorieten. Met Jurassic World stond Spielberg ditmaal niet aan het roer (alleen als uitvoerend producent) en is de film geregisseerd door Colin Trevorrow. Grote films had de regisseur nog niet op zijn naam en zijn grootste wapenfeit was de tv-film Gary: Under Crisis die van IMDB een 8,1 krijgt. Wat kan er fout gaan?
 JURASSIC WORLD STILLS HR (9)

Nou, niets. De film is een gigantisch succes geweest in de bioscoop en overal goed ontvangen. Aangezien ik niet alle films kan zien in de bioscoop (lang leve Netflix), heb ik Jurassic World laten schieten. Nu de film uit is op DVD en Bluray is het tijd om mijn eigen mening te vormen en weet je? Jurassic World is een ontzettend geweldige film!!!  
Deze film negeert de twee laatste delen maar dit vergeet je algauw en je wordt getrakteerd op heel wat knipogen naar het eerste deel, zonder dat het afbreuk doet aan het origineel.
Het eiland Isla Nublar Jurassic is nu een volledig functioneel park  en trekt dagelijks zo'n 20,000 bezoekers, die via een veerboot vanuit Costa Rica komen. De bezoekers worden verwend een luxe resort met hotels, er is een prehistorische versie van Safaripark De Beekse Bergen, een kinderboerderij en restaurants waar je bijzondere steaks en spareribs kan eten. Want je krijgt trek wanneer je een T-rex van dichtbij een geit ziet verobereren. Het park loop op rolletjes. Totdat de nieuwe, genetisch gemodificeerde hybride Indomimus Rex zijn eigen plan trekt. Zeer begrijpelijk, dat wel. Je bent een jager, groter, sterker en vele malen intelligenter dan eender welke dinosaurus die ooit op Aarde rondzwierf. Je krijgt hapklare brokken, je zit in een veel te kleine hok en je intelligentie wordt zwaar onderschat. Met andere woorden, je verveeld je dood. Ja, ik zou ook rebelleren.

Jurassic World heeft een aantal klassieke shots en sluit af met een prachtige scene waarin de T-rex en Indominus Rex slaags met elkaar raken. We zijn tegenwoordig veel gewend en de verbazing van de eerste film is er nu niet, maar de film bezorgt je wel een flinke adrenalinekik. Er zijn van die films waarin het niet uitmaakt dat het verhaal niet origineel is. Het acteerwerk en de humor is goed en de actie is uitgebalanceerd (gelukkig heeft Michael Bay deze job niet gekregen).
Waar ik ook heerlijk vond was om de oude soundtrack weer te horen. Kleine rillingen kreeg ik ervan.

De DVD heeft als extra's alleen de Deleted Scenes en een interview genaamd Chris & Colin Take On The World. De verwijderde scene waarin Colin zichzelf insmeerd met Dinopoep is een duidelijke referentie naar de eerste film en had gerust in de bioscoopversie gekund.
Zowel de Bluray als de 3D heeft de volgende extra's.

  • Welcome To Jurassic World
  • Jurassic World: All-Access Pass:
  • Innovation Center Tour With Chris Pratt
  • Dinosaurs Roam Once Again
  • Deleted Scenes
  • Chris & Colin Take On The World
Jammer alleen is dat de Limited Edition speciale gift-set niet in nederland word uitgebracht, want deze bevat de gigantische met littekens gehavende T-Rex, knokkend met Indominus Rex. Hiermee wordt de meest epische dinosauriërgevecht ooit tot leven gebracht en is te koop op o.a. Amazon.
  
 Wout Jut



 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers