vrijdag 2 oktober 2015

Recensie Het buitenleven van ROOS 1



Het buitenleven van Roos  
Nelleke haverhals (tekst & tekeningen)
Waardering: ***
Strip2000
46 pag. (softcover)
€12,95

Pratend met Peter van der Heijden op de stripbeurs in Veldhoven lijkt nog maar zo kort gelezen. Ik had net een pakket stripboeken gekregen ter recensie toen Peter kwam met deze strip. Enthousiast vertelde Peter dat hij met deze strip een nieuw publiek wilde aanspreken, de wat oudere lezer van boven de 50.
Het was mijn eerste keer dat ik hem persoonlijk sprak en ik mocht hem meteen. Zijn enthousiasme was aanstekelijk en hij was duidelijk een man met een visie en het was duidelijk dat hij vertrouwen had in Het buitenleven van ROOS.
Wanneer je een humoristische strip zoekt, dan is er bij Uitgeverij Strip2000 meer dan genoeg keuze. En allemaal passen ze ook in hun fonds. De strip van Nelleke Haverhals is een vreemde eend, zeg maar. Wanneer je het doorleest verwacht je toch een ander soort humor. maar zoals hierboven vermeld, Peter wilde een andere publiek aanspreken.
Roos is een pittige vrouw van boven de vijftig en zij en haar man kennen elkaar door en door. Samen wonen ze op een grote boerderij en hun groot aantal dieren. Roos geeft haar mening, of een ander dat wilt of niet en haar man is nog minder gespekt van subtiliteit. Ze katten elkaar graag een beetje af, maar de liefde zit blijkbaar diep genoeg. Een heerlijke manier om samen oud te worden.
De tekenstijl van Nelleke sluit goed aan bij deze humor waarin Roos wordt bijgestaan door haar familieleden, waarin vooral haar man goed de grappen weet aan te geven. Het geeft een leuk beeld van het leven op de boerderij en is stiekem zelfs al een beetje herkenbaar. Het buitenleven van ROOS verscheen o.a. in het buitenmagazine Landleven en is nu ook te lezen in het LRCH-magazine, van Landrover Club Holland.

Het is jammer dat Peter niet langer zijn eigen dromen kan waarmaken en die van andere mensen. Zijn inbreng in de stripwereld was vernieuwend en moest de jongeren (en de ouderen) weer vertrouwd maken met strips. Ongetwijfeld weten zijn collega's deze visie voort te zetten.

Wout Jut
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers