vrijdag 23 oktober 2015

Recensie De Advocaat 1 - Juridische Spelletjes



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789055819003.jpgDe Advocaat 1 - Juridische Spelletjes
Laurent Galandon/Frank Giroud (scenario), Frederic Volante (tekeningen) en Christophe Bouchard (inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Le Lomard (Derde Stroming)
56 pag. (softcover)
€ 7,50
ISBN: 9789055819003

Leopold Sully-Damon behoort tot de beste strafpleiter van Parijs en neemt het op voor de verdrukten in de maatschappij. Wanneer Schoulcher, een oud-cliënt, om zijn hulp vraagt is Leopold niet meteen happig om de zaak in behandeling te nemen. De ex-vrouw van Schoulcher wordt beschuldigt van misdaden tegen de mensheid en volgens een dossier was ze een officier in het leger van Sadam Hoessein waar gevangenen werden gemarteld. Toch besluit hij de vrouw te helpen wanneer ze hem vertelt dat ze een identieke tweelingzus heeft. Na het vergaren van bewijs in Irak wordt de vrouw vrijgesproken, maar dan krijgt hij vragen voorgeschoteld die hem doen vermoeden dat hij is gemanipuleerd.

Advocaat Leopold is een man die houdt van de aandacht van de media, maar de media vooral beschouwd als een wapen die hij kan gebruiken. Hij is een man van principes en een door en door eerlijke man, maar zijn idealen brengen hem soms op het verkeerde pad, zo wordt verteld door zijn secretaresse die duidelijk veel om haar baas geeft. 
 

De twee scenaristen hebben een krachtig en interessant verhaal geschreven waarin het plot niet alleen draait om intriges in de advocatenwereld. We ontmoeten zijn gokverslaafde moeder en hier leren we meer over de vader van Leopold, een man met een duister verleden. Zelf heeft de advocaat ook geheimen en doet Leopold zijn uiterste best een gesluierde vrouw, genaamd Mina, te beschermen voor de buitenwereld. Op de laatste bladzijde waarom en worden we geconfronteerd met haar gehavend gezicht.
Dit eerste deel van De Advocaat is zeer goed geschreven, al vind ik het tekenwerk wat te "schetsmatig". Volante had echt wat meer aandacht mogen besteden aan zijn werk, want hij kan het wel.

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers