zondag 27 september 2015

Recensie Verkild Hart



Verkild Hart
Gilles Dal (scenario) en Johan de Moor (tekeningen & inkleuring)
Uitgeverij Blloan
64 pagina’s (hardcover)
Prijs: 19,95
Waardering: ****
ISBN: 9789462103160

Midlifecrisis. Mannen hebben het er maar moeilijk mee. Je wordt verliefd op een jongere vrouw,  je gaat het huis verbouwen of je denkt na over je leven. De hoofdrolspeler in Verkild Hart geeft een kijk in zijn leven en vooral de manier van denken. In de eerste pagina wordt er meteen duidelijk wat er aan de hand is. Hij heeft werk en is getrouwd en samen hebben ze twee dochters. Maar hun huwelijk is niet perfect en enkele jaren geleden maakten ze een zware crisis door. Het huwelijk wordt gered, maar het wordt vrij snel duidelijk dat hij zichzelf blind houdt voor de werkelijkheid.
Iedereen om hem heen is gelukkig, maar het enige waar hij nog over kan nadenken is de dood. Zijn sterfelijkheid wordt tastbaarder naarmate hij ouder wordt en dat maakt hem depressief. Het leven, volgens hem, is zinloos. Hij geeft zichzelf een maand de tijd. Hij zit met heel veel vragen en wilt weten wat het leven hem nog te bieden heeft.

Ik heb medelijden met de hoofdpersoon en het is jammer dat hij gewoonweg opgeeft. Verkild Hart is schitterend in beeld gebracht door tekenaar Johan de Moor en sluit perfect aan op het naargeestige script van humorist en radiomaker Gilles Dal. Zijn verhaal zet je aan het nadenken en laat de mens is al zijn zwakheden zien. Verkild Hart heeft zeker zijn grappige momenten, maar je wordt niet bepaald vrolijk hiervan. Iemand die overigens al depressief is, moet Verkild Hart zeker niet lezen.

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers