zaterdag 19 september 2015

recensie Junior en Co 3 - Vrije Trap



Junior en CoJunior en C0 3 - Vrije Trap
Uco Egmond (scenario) en Jori Donsu (tekeningen)
Waardering: **
Strip2000
46 pag. (softcover)
€7,95

Junior en Co is onder de voetballiefhebbers een bekende strip die wordt gepubliceerd in het voetbalblad GOAL! In de strip ontmoet je Junior, Big D en Zoef. Ze zijn gezworen vrienden en spelen in FC Rapido, een kleine club uit Nergenshuizen. Hun grote hobby is uiteraard voetbal. Hun coach laat zich De Sergeant noemen, want als oud-militair  maakt hij graag gebruik van tactieken uit het leger. Alles is toegestaan om de tegenstander laten verslaan. Als het nou ook nog zou werken…

De doelgroep is duidelijk. Als voetballiefhebber rond de leeftijd tussen 8 en 12 kan je ongetwijfeld de grappen van Junior en Co waarderen. Héél, heel veel kinderen houden van voetbal (maar ook heel veel niet!!). Overigens ook de grote kinderen die worden geacht zich volwassen te gedragen. Wanneer de EK of de WK in aantocht is, krijgen zelfs voetbalhaters enige kriebels in hun buik… of in ieder geval wanneer het Nederlands elftal zicht krijgt op een finaleplaats.
Ik daarentegen zoek de bioscoop op (heerlijk rustig) of ga met het gezin wandelen in het bos, want de tv wordt overladen met voetbal en alle leuke programma's of films moeten wijken. Brrr. Gelukkig hebben we voor in de avond tegenwoordig ook Netflix.

De tekenstijl is eenvoudig en grappig, maar er zitten maar weinig echte grappige pagina's tussen. Nou is er niets persoonlijker dan humor, maar de grappen zijn erg voorspelbaar en flauw. Er is geen spontaniteit en voelt geforceerd.  De reactie onder mijn jongere recensisten is overigens ook flauw. Geen enkele keer wordt er gelachen of geglimlacht.

Wout Jut


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers