vrijdag 11 september 2015

recensie Aria 37 - Laat de beschuldigde zwijgen



Aria 37 - Laat de beschuldigde zwijgen
Michel Weyland (Scenario, tekeningen & inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Dupuis
48 pag. (softcover)
€ 7,50

Aria ken ik al sinds ik een jonge puber was waarin mijn interesse voor de meisjes en mooie vrouwen begon te groeien. Wegens gebrek aan vrouwelijke aandacht zoek je algauw vervanging in datgene wat je kent. Het blad Robbedoes zwierf geregeld in huis waar mijn eerste kennismaking was met Aria. Met haar blonde krullen en sproetjes sprak Aria algauw tot de verbeelding. Ze is een avonturier, een echte amazone met een groot rechtvaardigheidsgevoel die je niet in de weg moet staan. Mijn eerste kalverliefde was een feit.
De kracht van Aria is nog altijd aanwezig want ze is meer dan een vrouw die rondzwaait meet haar zwaard en het uitschot een enkeltje naar het dodenrijk bezorgt. Neem bijvoorbeeld Red Sonja. Een prachtige vrouw die weet wat ze wil, maar de verhalen zijn vrij oppervlakkig. Aria is meer dan dat. Ze kent angst om te falen en heeft een beeld van hoe haar toekomst eruit moet zien. hetzelfde zie je terug in de karakters om haar heen.
In dit album wordt ze aangezien voor een andere blonde vrouw die wordt beschuldigt van moord op haar man. Een groep mannen is op zoek naar een vrouw genaamd Kartzy, maar onder de gelederen is er twijfel. Hun kapitein neemt echter geen halve maatregelen en wanneer een ondervraagde weigert informatie te geven, wordt hij ernstig mishandeld en het dorp in brand gestoken. Aria vind deze man en gaat de daders achterna.
De kapitein gelooft Aria niet, tevens de woorden van zijn manschappen negerend, en neemt haar gevangen. Wat volgt is een reis waarin we de mannen leren kennen die meer zijn dan alleen soldaten en noodzakelijke vulling in het verhaal. Ieder heeft zijn verlangens, twijfels en angsten.

Het enige wat jammer is dat Kartzy nauwelijks aan het bod komt maar Michel Weyland heeft zich blijkbaar laten inspireren door het bestverkochte boek van Agatha Christie, En toen waren er nog maar....

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers