vrijdag 11 september 2015

Kathy's Kat 4



Kathy's Kat 4
Christophe Cazenove en Hervé Richez (Scenario) Yrgane Ramon (tekeningen & inkleuring)
Waardering: ***
Uitgeverij Ballon Comics
48 pag. (softcover)
€ 6,95

Wij hebben thuis twee teckels. Waarom? Ze zijn grappig, eigenwijs en kunnen je aankijken met een blik die zo ontzettend vertederend is. Dus… een kat had ook gekund. Hoef je overigens niet uit te laten. Maar katten mocht niet. Voldoen aan de zojuist genoemde eigenschappen, maar mijn vrouw vind katten helemaal niets. Jammer, want katten zijn heerlijk eigenzinnig.
Kathy's kat is een goede vervanging voor dochters die het zonder een kat moeten doen, of zich juist herkennen in de soms vreselijk irritante situaties waarin Kathy's kat genaamd Sushi zich verkeerd. Dus de strip gaat gauw richting oudste dochter (zij valt in de doelgroep en is zojuist begonnen met de middelbare school). Ook haar mening telt en zij heeft een behoorlijk eigen mening.
Nou, zij vond het niets. Het was flauw en weinig verrassend. Hmm, oké. Dan lees ik hem wel. Kathy's kat zit vol korte verhalen over het meisje Kathy, haar alleenstaande vader en hun kat Sushi die precies de dingen doet die je van een kat mag verwachten. De bank en gordijnen zijn niet veilig, belletjes met irritante geluidjes zijn geweldig en sokken en truien zijn bedoeld om je er helemaal in te wentelen.

Ik persoonlijk vond het album wel grappig. Niet altijd even sterk, maar ik kan me voorstellen dat genoeg kattenliefhebster deze stripreeks wel leuk vinden. Het zal in ieder geval niet liggen aan de tekenstijl. Voor kinderen is het aansprekend met de grote ogen, de grappige uitdrukkingen bij Sushi en de warme inkleuring. Wat opvalt is dat Ramon geen gebruik maakt van panelen waardoor de pagina's heel open zijn.  

Achterin de strip wordt er nog reclame gemaakt voor een andere meidenstrip genaamd Sisters, een strip over twee jonge tienermeisjes (die mijn dochters héél leuk vinden).

Wout Jut

http://3.bp.blogspot.com/-dV6jvWeWGF8/U7sJBoh4jWI/AAAAAAAADVQ/eVtv4pPuFL4/s1600/Kathy's+Kat.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers