vrijdag 28 augustus 2015

Recensie Narcisse 1 - Memoires van de andere wereld

Cover AfbeeldingNarcisse 1 – Memoires van de andere werld
Chanouga (Scenario, tekeningen & inkleuring)
Waardering: ****
Uitgeverij Strip2000
64 pag. (hardcover)
€ 14,95

Amglo staart naar de zee, terwijl zijn vrouw hem roept. Een naam die hij niet langer meer wil horen. Zijn naam is Narcisse en een ontmoeting met een jonge jongen die moet schuilen voor een naderend onweer brengt oude herinneringen naar boven. Want in de knul herkent hij zichzelf, toen ook hij vol dromen zat om de wereldzeeën te bevaren. Dromen die niet naar volle tevredenheid bewaarheid werden. Narcisse begint te vertellen.

Zijn vader is schoenmaker en heeft moeite te accepteren dat zijn zoon geheel andere plannen heeft. Luisterend naar zijn vrouw laten zijn ouders Narcisse aanmonsteren bij een vissersboot. Hier krijgt hij werk als scheepsjongen en de bemanning is aardig. Maar de kustvaart van minder dan drie dagen bevredigd hem niet en Narcisse besluit het lot in eigen handen te nemen. Hij zoekt werk op een groter schip, maar ondervindt dat deze bemanning stukken minder vriendelijk is en hem vooral als een blok aan het been beschouwen.

Na de tragische cliffhanger lezen we in de extra’s dat Narcisse Pelletier daadwerkelijk heeft bestaan. Wat er precies vermeldt staat leest u zelf maar (dat bederft de pret), want Chanouga trakteert de lezer met een meeslepend en mooi verhaal met gedetailleerde schepen en wilde stormen. Zijn inkleuring is prachtig en gebruikt wat opvalt zijn de ogen (hij is duidelijk een groot fan van ogen tekenen).

Het doet smaken naar het volgende deel. Want ik wil best wel eens weten waar de naam Amglo vandaan komt.


Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers