dinsdag 14 juli 2015

recensie Vrouwen in het Wit 37 - Gepokt en gemazeld



Cover AfbeeldingVrouwen in het Wit 37 - Gepokt en gemazeld
Raoul Cauvin (scenario) en Philippe Bercovici (tekeningen)
Waardering: ****
Uitgeverij Dupuis
46 pag. (softcover)
€ 6,95
ISBN: 978-9-03143-350-6

Vrouwen in 't Wit is voor mij een gouwe ouwe en bestaat al sinds 1981. Als kind las ik de strips in het stripblad Robbedoes en liefhebbers van de serie worden al vanaf het eerste album door dezelfde tweetal auteurs getrakteerd op deze geweldige humor. Met het verdwijnen van de Nederlandse stripblad Robbedoes (het zou zeker een aanwinst zijn voor de Nederlandse markt als dit blad weer terugkwam) verloor ik Vrouwen in 't Wit uit het oog. Ach, niet getreurd want algauw kreeg ik een meer interessantere vrouw in het oog die ook terugsprak.
Gepokt en gemazeld was een goede excuus om te kijken of Cauvin en Bercovici niets van hun tegendraadse humor hadden verloren en inderdaad, tijdens het eten van een boterham met kaas vlogen de stukjes brood algauw over de tafel en werden collega's lastiggevallen door flinke lachbuien.
In dit album krijg je medelijden met de stagiaire die, wel of niet verdiend, wordt ontslagen, ook de arts is student geweest en haalde stommiteiten uit… en de arme nachtzuster. Ja, actueel zijn de auteurs wel want er wordt inderdaad te veel bezuinigd in de zorg.
Humor op zijn best!

Wout Jut

 Preview Vrouwen in 't wit 37: Gepokt en gemazeld (1)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers