maandag 20 juli 2015

Recensie Michel de trouwe hond 1 - Rocks the House

http://www.eci.nl/images/active/ean/300/michel-de-trouwe-hond-1-rocks-the-house-sti-boek-cover-9789462800533.jpgMichel  de trouwe hond 1 - Rocks the House
Sti (scenario), Mic (tekeningen), Ypyb (inkleuring)
Waardering: ***
Uitgeverij Strip2000
48 pag. (softcover)
€ 8,95

Er komt een dag dat je besluit dat je een huisdier wilt, alleen wát voor huisdier? Een konijn, een kat of een hond? De hond Michel gebruikt met succes zijn acteertalenten wanneer een toekomstig baasje een waakhond zoekt die in al die onveilige situaties een mens schrik aanjaagt.
Michel is in zeer grote mate volledig het tegenovergestelde en mag gerust een angsthaas genoemd worden. Michel heeft blijkbaar de beroemde Garfield als voorbeeld, want hij is dik, lui, laf, bijdehand en heeft een fixatie op eten. Oftewel… een miskoop.

Dus flink lachen geblazen en al gauw vind dit album zijn weg door het hele gezin. Voor velen ook herkenbaar, want de auteurs werken volgens een formule die we eerder gezien hebben bij striphuisdieren. Zelfs de cover refereert naar Snoopy, maar wat geeft het?
De auteurs maken gebruik van klassieke grappen en er zijn momenten die echt héél fout zijn, maar Michel heeft het in zich uit te groeien tot een topper.

Wout Jut
http://www.bedetheque.com/media/Planches/michelchienfidele01p_99093.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers