donderdag 2 juli 2015

Recensie Kroniek der Onsterfelijken 4 - De Vampier deel 2



http://www.strip2000.nl/artiesten/Gorilla/de-onsterfelijken/de-onsterfelijken-deel-4-cover-550.jpgKronieken der Onsterfelijken 4 – De Vampier deel 2
Benjamin von Eckartsberg (tekst) en Chaiko Cai Feng (tekeningen)
Waardering: *****
Gorilla Avonturenstrips
48 pagina’s (hardcover)
€ 14,95
ISBN-nummer: 9789462800908

Strip2000 zet er de vaart in en komt iedere maand met het volgend deel van deze meesterlijke serie.

Andrej Delany, de jonge Frederick en de slaaf Abu Dun vinden zichzelf gevangen door de drakenridder in het Rode Harnas, Vladimir Tepes Draculea. Zijn doel is duidelijk wanneer hij het bloed drinkt van Frederic. Hij zoekt het geheim voor een eeuwig leven. Onverwacht komt er hulp van de lakei van de rode ridder, genaamd Vlad. Hij is een zigeuner en de laatste van zijn volk. Van hem hoort Delany voor het eerst tot wat voor ras hij behoort. Delany is een vampier. Een woord die hem niet bevalt, want het heeft een sinistere, oude en kwaadaardige klank. Delany stemt met het plan van Vlad in om diens meester uit de weg te ruimen, maar loopt met open ogen in een meesterlijke val.

Benjamin von Eckartsberg heeft met Kroniek de Onsterfelijken een uitermate boeiende serie gecreëerd waarin karakterontwikkeling op nummer 1 staat.  Tekenaar Chaiko Cai Feng brengt de actiescènes weergaloos in beeld en doet stiekem zijn voorganger Thomas von Kummant, die de eerste twee delen voor zijn rekening nam, bijna vergeten.
Ik ben onbekend met de roman van de Duitse fantasy-auteur Wolfgang Hohlbein waarop deze stripserie gebaseerd is (die uiteraard de ingekorte versie is), maar de romanserie moet uitmuntend zijn. In dit deel maken we kennis met Dracula en hierin zien we een zeer originele bewerking van werelds bekendste vampier. Laat deel 5 Kus der Doods alsjeblieft snel komen.

Wout Jut


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers