donderdag 23 juli 2015

Recensie Jump 10 - Vampieren met ketchup

Jump 10 - Vampieren met ketchup
Charel Cambré (tekst & tekeningen)
Waardering: ***
Uitgeverij Strip2000
32 pag. (softcover)
€ 7,95

De dokter Wesley Stoker (over de achternaam is nagedacht) heeft zijn zoon Christopher vastgebonden op de operatietafel. In zijn handen heeft hij een spuit, met hierin een serum om zijn zoon te genezen. Maar nog voordat hij de volledige dosis kan geven wordt hij onderbroken door Draco, de oervampier.
Christopher weet te ontsnappen, maar nu wordt Wesley gebeten en een dienaar van Draco. Als half-vampier komt de jongen terecht bij Jump, die de heldhaftige besluit nemen hem uiteraard te helpen.

Er zijn talloze vampierenverhalen geschreven en verfilmd, dus het is vooral belangrijk voor schrijvers om met een originele invalshoek te komen. Charel Cambré is hierin zeker geslaagd door ketchup in het verhaal te brengen.
Maar er valt zoveel meer te ontdekken. het huis van Dokter Stoker zit er enigszins duister uit, maar zijn kamer is ronduit luguber met zijn drie baby's in glazen potten.
Grappige verwijzingen naar vampieren zien we in het domein van de drie vrienden waar verschillende posters hangen van Buffy, een smurf met enge tanden en Graaf Tel van Sesamstraat.

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers