zondag 19 juli 2015

Recensie Biebel 9 - De stroken 1452 - 1631

Biebel 9 - De stroken 1452-1631
Marc Legendre "Ikke" (tekst & tekeningen)
Waardering: ***
Uitgeverij Strip2000
48 pag. (softcover)
€ 8,95

Uitgeverij strip 2000  is inmiddels bij het negende album waarin de lezer kan genieten van de meest absurde avonturen van Biebel en zijn vriendjes. De albums zijn mooi uitgevoerd, de stroken zijn mooi ingekleurd en getekend in een eenvoudige tekenstijl.

De kaalhoofdige Biebel zit op de basisschool en samen met zijn vrienden Nitteke, Reggie en Dotje geeft hij commentaar op de maatschappij, school, de liefde (of het gebrek hiervan) en andere alledaagse zaken. Wellicht doet Biebel het nu vooral goed op nostalgie. De met drie sprietjes gezegende kleuter met zijn niet zo'n snuggere vriend waren in de jaren tachtig en negentig redelijk populair.

Humor is dan ook een vreemd fenomeen en voor ieder een persoonlijke ervaring. Velen gruwelen bijvoorbeeld van Hans Teeuwen terwijl een heleboel anderen schaterlachend in de zaal zitten. De stripwereld is niet anders. De stroken van Biebel valt niet in de categorie "schaterlachen" maar is zeker niet humorloos. Een glimlach hier en daar komt wel tevoorschijn. Biebel is zo'n typisch album die je niet in één ruk uitleest maar uitspreidt over meerdere dagen. Uitermate geschikt voor even bij de koffie en een koekje.

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers