dinsdag 2 juni 2015

Recensie The Vampire Diaries - Deel 1



Cover Afbeelding

The Vampire Diaries deel 1
Doran Colleen (scenario) en Tony Shasteen (tekeningen)
146 pagina’s (hardcover)
Prijs: €14,95
Waardering: ***
Genre: Fantasy, Horror
ISBN: 978-8-86873-627-9

L.J. Smith doet het goed haar boekenreeks The Vampire Diaries wat een eigen tv-serie kreeg op de Amerikaanse zender CW Television Network op 10 september 2009. De serie loopt nog steeds en is enorm populair. Een comic-adaptie kon niet uitblijven en nu heeft RW Uitgeverij een zevental verhalen gebundeld.
Wie The Vampire Diaries niet kent krijgt de mogelijkheid om op zijn/haar gemak het bovennatuurlijke drama van gemak Elena, Stefan, Damon en de andere bewoners van Mystic Falls in Virginia te lezen. Deze stad is al eeuwenlang de woonplaats van vampieren, heksen en geesten. Een niet eerder verteld deel over het verleden van dit stadje wordt prijsgegeven zoals de vraag waarom is Verbena zo zeldzaam is?
Katherine's hevige jaloersheid verandert haast de afloop van de burgeroorlog en lees de eerste ontmoeting tussen oma en Stefan.

Tony Shasteen weet de acteurs goed weer te geven en komt met goede actie waarin vampieren knokken met vampieren, heksen of ander gespuis.  De vertaling van tv-serie naar comic vorm is leuk om te lezen en wanneer je niet bekend met The Vampire Diaries, schroom niet om een kijkje te nemen op de Nederlandse Netflix waar je de serie kan bekijken. Omgekeerd is de comic-adaptie de moeite waard voor de fans van de tv-serie.
Wel een noot van kritiek. Een aantal keer is het  alsof de zinnen een beetje te letterlijk vertaalt en voelt het alsof Google Translate is gebruikt. Jammer.

Wout Jut

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers