woensdag 10 juni 2015

Recensie Ze jacky Touch 1 - Slipgevaar



Ze jacky Touch 1 - Slipgevaar
Sti (scenario), Pau (tekeningen en inkleuring)
Uitgeverij Strip2000
46 pagina’s (softcover)
Prijs: €8,95
Waardering: ***

Jack is gek op auto's. Van blinkende, zalig getunede bolides tot de laatste Ferrari barstensvol pk's… van Young Timers tot WRC's. Zijn makkers en Jack lusten er pap van. Zelf rijdt Jack in een Citroën, maar waag het niet je blote voeten op de dashboard te leggen. Hoe sexy en wulps je ook bent, je wordt stante pe eruit geschopt.

De auteurs richten met hun, merendeel, 1-pagina gags duidelijk op de jonge jongens (en uiteraard de dames die van auto's houden) met een groot voorliefde voor de automobiel.
Ik persoonlijk zie een auto niets meer als een blikken ding op wielen die je van A naar B kan brengen. Een kras zelf aangebracht op de auto geeft slechts een zucht, want hoe erg is dit nu echt eigenlijk? Mha, ik ken mensen die geheel in paniek raken met de miniemste beschadiging en hun mobiel beschouwen als hun heiligdom.
De auteurs Sti en Pau zijn duidelijk zelf grote autoliefhebbers en tekenaar Pau weet dit zeer goed in beeld te brengen. Blijkbaar is hij ook fan van Kuifje, want Kevin, één van de vrienden van Jack, lijkt er verdacht veel op.
Hier en daar bracht het album bij mij een glimlach, maar eerlijk gezegd kon het mij niet bekoren. Dus voor een eerlijke test laat ik het lezen door een echte autoliefhebber. Zijn mening was; 'Ontzettend grappig! Ongelofelijk dat je hier niets aan vind.'

Conclusie: De doelgroep is hier zeer content mee en weten de humor zeker te waarderen. Voor de niet snelle bolide-liefhebbers? Laat maar liggen.

Wout Jut
 http://staticclub.caradisiac.com/1/humour-detente/jacky-touch/photo/6881264688/32888055ea/jacky-touch-jacky-010-img.jpg?v=6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers