vrijdag 5 juni 2015

Recensie Over de grenzen van de tijd - Integrale Editie



Cover AfbeeldingOver de grenzen van de tijd - Intergrale Editie
Olivier Pont/Georges Abolin (scenario), Oliver Pont (tekeningen) en Jean-Jacques Chagnaud (Inkleuring)
Waardering: *****
Uitgeverij Dargaud
208 pag. (hardcover)
€ 34,95
ISBN-nummer: 9789085583950


Het is 1906. In Over de grenzen van de tijd maken we kennis met een sympathiek gezin uit Londen die zich vestigt in Barellito, een idealistisch dorpje aan de Italiaanse kust. Het dorp is prachtig, een zonovergoten paradijs, en ligt vlak aan zee. Al gauw maakt William nieuwe vrienden met Paolo, Nino en Lisa. Het knappe jonge meisje beschikt over eigenaardige krachten, althans zo lijkt het. Ze is in het bezit van een vreemd object wat haar vader jaren terug uit de zee heeft opgedoken en hierdoor zijn de vier in staat op tijdens een seance visioenen te ervaren.
De vader van de kleine William heeft een droom waarmee hij de vijandigheid van de dorpsbewoners op zijn hals haalt. Hij wilt de plaatselijke visserij moderniseren door er een stoomboot te introduceren, maar langzaamaan verandert de vijandigheid in haat en breekt er geweld uit in het paradijs.
Het groepje vrienden verliezen het contact om twintig jaar later door Lisa weer herenigd te worden. Ze heeft zojuist haar kind verloren en is vastbesloten haar vriend te vinden. Een reis naar het verre Costa Rica begint waar ze het geheim achter Lisa’s voorwerp te weten komen. Na al die jaren leren zij dat het niet louter toeval was dat ze elkaar in dat dorpje ontmoeten.

Het verhaal is niet nieuw en Olivier en Georges Abolin debuteerden met dit tweedelig verhaal in 2003 en een jaar later wonnen de auteurs met de RTL-prijs voor de beste strip. Over de grenzen van de tijd werd in 2005 als een integrale editie uitgebracht en is na tien wel toe aan een gereviseerde herdruk.
Zonder overdrijven pakt dit album je met een intiem en rijk verhaal over vriendschap, liefde, humor, haat en verdriet. De prachtige kleuren van de cover vind je het terug in het verhaal waarin de twee auteurs met een dynamische warme stijl rustig de tijd nemen voor hun personages. 
Het album sluit af met een serie niet eerder gepubliceerde proefschetsen van de vier hoofdpersonages, ruwe schetsen en voorstudies van de cover.  

Als je binnenkort op visite gaat op een verjaardag en je wilt iets speciaals, dan is Over de grenzen van de tijd. een prachtig cadeau om te overhandigen en nee, de jarige job hoeft niet perse een stripliefhebber te zijn. 


Wout Jut

 Over de Grenzen van de Tijd integraal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers